Att åka buss av Lisa "Wild" Nilsson

Det finns två gyllene regler när du åker buss och ska hitta sittplats:
1. Sätt dig aldrig bredvid någon utan att fråga först. Personen ska svara ja, men du ska faktiskt fråga, och inte bara blänga och vänta på att den som redan sitter där ska flytta på sin väska.
2. Sätt dig ordentligt, med hela arschlet på sätet. Jag har förstått att alla inte uppfattar en halvsittade gest likadant som jag, men nu är det min lista.
Sitter du och lutar dig bort från den som sitter innerst kan den personen känna sig motbjudande, som att du vänder dig bort för att han/hon luktar illa. Du vill inte ens vara i närheten pga risken att bli smittad av stanken och smittkopporna och vad det nu kan vara man hittar på. sätt dig! DU SKA VETA DIN PLATS. du inkräktar inte på platsen-närmast-fönstret-personens revir så länge som du inte vräker dig över dess säte

Det finns också en gyllene regler för dig som redan sitter på bussen när någon letar plats:
1. Har du din väska på sätet bredvid dig och någon frågar om den får sitta där, försök att säga ja så trevligt som du kan.
Missförstå mig inte nu, självklart anser jag att glada människor är dumma i huvudet, men det är skillnad på att vara dum i huvudet än lite trevlig. trevlig ska man vara, i lagom mängd. trevlighet är en av de få saker som "lagom är bäst" funkar på.
Alltså, le litegrann om du har lust, säg "javisst" eller något annat klämkäckt, eller låt bli. Men vad du än gör:
LÅT BLI ATT: ta bort din väska från det yttre sätet och samtidigt ignorera personen som vill sitta där.
LÅT BLI ATT: fullständigt ignorera personen som vill sitta på det yttre sätet. om du är vaken och hör frågan ska du fanimig svara
LÅT BLI ATT: reservera (alltså paxa) platsen bredvid till din kompis som går på på näst sista hållplatsen när bussen är full efter halva vägen.

Åh, den här guiden är helt okomplett men jag kan inte ta mer nu. jag hatar bussar och jag hatar världen. men jag hatar inte busschaufförer, inte alla. men jag hatar nog alla som åker buss. no offence.

image82

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0