Jag behöver inte din förlåtelse

Från och med imorgon slutar jag att leva. Då finns inte längre min dator hos mig. Vårt förhållande har, inte helt olikt många andra förhållanden mellan människa och dator, varit svajigt. Jag har verkligen uppskattat alla gånger jag suttit i sängen och spelat Freelancer in på småtimmarna. Jag har verkligen tyckt att det har varit bra att ha en egen flyttbar dator när det har blivit för trångt i datarummet. Jag har varit glad över att kunna sätta mig i köket, dricka te och redigera bilder. Jag förbluffades över det perfeka i att flytta ner datorn till sängen i datarummet och sträcka internetsladden så jag kan sitta i sängen och surfa. Det har verkligen varit bra.
Men jag har varit förbannad alla gånger datorn vill stänga ner firefox, och lyckats. Jag har hatat varje gång den tror att jag konstant trycker in Alt-knappen. Jag ville döda den när scrollen slutade fungera. Jag trodde att jag själv skulle dö när jag förvägrades att titta i min egen Lisa-mapp och tvingades öppna alla filer där i det aktuella programmet för den aktuella filen.

Jag förbanna min dator för att den alldeles för snabbt blir alldeles för varm, jag hatar att den är på tok för stor och förjävla tung att ta med sig någonstans. Jag tål inte att usb-uttagen väljer själva när de vill acceptera en maskinvara. Jag hatar att det tar två minuter att starta photoshop.
Ikväll har jag under fyra timmar samlat ihop nästan alla bilder och kanske en tiondel av min musik på 11-12 skivor.

Musiken kan jag alltid ladda hem någon dag när jag har köpt en ny dator tänkte jag, för nu orkar jag inte sitta här och bränna skivor längre. Det är med smärta i bröstet som jag konstaterar att under vår sista natt tillsammans väljer min söta fula klumpiga laptop att tolka mina kommandon som att jag aldrig släpper Alt-knappen, samt att jag då och då vill öppna startmenyn bara för att kolla lite. Han tolkar mig helt fel, och såna missförstånd har jag inte lust att handskas med nu. Jag vill sova och minnas våra fina stunder tillsammans. Adjö.

image181

My true romance

image180
Somebody ordered a call girl?

Tres Bien

image179
Det är fint. Kaffe i pyttesmå koppar med guldkanter. Satte så att säga guldkant på tillvaron.

Frukten #1

image178
Hej Alligatorpäron. Du är vacker! Glöm aldrig hur mycket du betyder för mig.

I put some new shoes on and suddenly everything is right

Jag har köpt två par skor idag. I cigaretter av märket Lucky Strike räknat kostade dom 0,6 respektive 34 paket. Man kan också säga att dom kostade 1,5 respektive 84 små tuber idominsalva. Här kan du notera prisskillnaden och tänka att jag är en modern jävel som blandar gammalt och nytt för att det är så otroligt spännande och nyskapande.
/Lisa från Öland

Vad är bästa medicinen mot ett krossat hjärta?

image177
Ett litet utdrag från DN På Stan. Jag hade egentligen tänkt scanna in sidan men min lathet har nu sträckt sig så långt att jag inte längre klarar av att gå nerför trappan, starta datorn och scanna in bilden. Så jag fotade sidan istället. Hur som helst, det jag ville påpeka var att det känns väldigt 2008 att vara ärlig och att Lotta Karlsson skulle passa bra i någon slags barnbok från 50-talet där författaren insinuerar att sorg är skamligt och att det är i sin fulla rätt att lobotomera uttråkade hemmafruar.
Lotta Karlsson borde förstå att det inte finns någon annan därute när jag bara vill ha den jag inte kan få och att positivt tänkande inte är möjligt då allt som omger mig är ren jävla ondska. Om hon var min vän och rådde mig att gå ut och dejta igen i det vackra vårvädret skulle jag uppbringa mina sista krafter till att göra henne så deformerad att hon inte skulle få några fler träffar. Hon skulle inte ens våga gå ut i vårvädret igen. Vad jag vill komma fram till är att någon måtta får det faktiskt vara!

I wanna hear some new shit

"Vad är det som gör att vi ibland är beredda att acceptera påståenden om förminskat ansvar? Det kan bero på om vi tycker att individen verkar ha tjänat på sitt beteende eller inte. Den som tänt på ett hus för att få ut försäkringspengar eller som stulit något han vill ha, har gjort en ofärtjänt vinst på sitt beteende. Vår reaktion är att det är moraliskt förkastligt och att individen ska straffas. Om någon däremot sätter eld på hus bara för att se det brinna eller stjäl en massa saker som hon rimligen inte behöver, så framgår det inte vad som är vinsten."
Får man inte extrapoäng i rätten för att man var smart då? Det är ju onekligen mindre intelligent att göra saker som man inte vinner något på.
image176Obs! Bilden har inget med texten att göra. Förutom att det troligtvis är moraliskt förkastligt att kika i andras brevlådor. Moraliskt förkastligt att vara ledsen. Och moraliskt förkastligt att vara man. Men förutom det: inget.
All the kittys are playing

Jag och Lisa kikade först på en After hours-video där de illustrerat med streckgubbar på you tube och kom på att låten de spelar i Science of Sleep där de ändrat texten är mycket bättre. Det var när vi skulle lyssna på den som vi hittade den här oerhört konstiga videon där en kvinna använt den låten för att göra reklam för sitt katthem.
Se den och räkna hur många gånger hon säger "kitty" och hur många sexiga poser hon gör.
/hälsningar från Lizzy&Lizzy

like it's my birthday

vid sidan av körkort, öl, sushi, tv-spel och annat viktigt så händer DET. DEN är här nu. DEN som vi har väntat på i hundra år. vi har längtat efter DEN, vi har nästan skrivit dikter om hur bra allting blir den dagen DEN kommer.

FÖRSTA SÄSONGEN AV VERONICA MARS
TILL VÅRA EUROPEISKA DVD-SPELARE 7 MAJ 2008
image175
(I första säsongen får vi iofs inte se Veronica och Logan så här, men det är ju ändå den här lden vi ser fram emot)

Du tar inte min mercedes...

...Kommer jag kanske att vråla mycket i framtiden.

image174
Hej körkort!

Lizzy the poet

Ah, en dikt av mig från -05 eller -06. Den har sina kvalitéer trots sitt onekligen lite väl dramatiska och pretentiösa intryck. Here goes nothing:

Stick ut mina ögon med en synål
Jag förtjänar inte ens ditt förakt
Förakta någon bättre än mig

Jag ska dränka mig i rödvin
Du får fimpa i mitt glas
Fastän jag vet att du inte röker.

Såhär i efterhand kan jag känna att en synål är ett tämligen dåligt redskap för att sticka ut ögon med, men tanken var väl att jag skulle lida så mycket som möjligt. Men om jag minns rätt så hade jag faktiskt inte speciellt dåligt samvete, jag försökte mest ge mig själv intrycket av det. Puss och godnatt /Big Funky Lizzy


63,2

image172
Hej skor! Tack för att ni var billiga och söta. Det var snällt.
image173
Hej scarf! Tack för att du är fin och rolig. Du är förtjusande.

Money makes the world go around (hämtat från filmen Cabaret med Liza Minelli och inte låten som Amanda Jensen sjunger)

Igår tog jag ett kliv rakt in i vuxenlivet. Det avgörande klivet var att gå in på banken, där jag skaffade visakort, internetbank, telefontjänst och andra praktiska saker. Idag har jag nyttjat internettjänsten för första gången, och som en liten warm-up inför det riktiga vuxenlivet blev mitt första uppdrag att betala restskatt.
Igår kom deklarationen hem till mig, den har jag väntat på länge för jag betalade in skatt en gång förra året, och jag har sett fram emot länge att få tillbaka de drygt 1500 kronorna jag skänkte bort till vårt samhälle. Men jag har huggit i sten, för det visade sig att mina fonder steg med nästan 8000 förra året, och därmed slutade min inkomst för 2007 över den där behöver-inte-betala-skatt-gränsen. Så jag betalar skatt. 2007 var jag sjutton år och hade inte tillgång till mina fondpengar, men det hade tydligen inte med saken att göra. Jag har lärt mig mycket idag.

Eftersom jag är lagt åt det socialistiska hållet ser jag mig idag som en stolt skattebetalare som ser till att jag får färre skor och mina hemlösa bröder och systrar får mer och varmare soppa i något härbärge. Jag är god. (Inte bitter)
/Lisa, som hellre ville ha ett par snygga skor

The Graduate

Det är inte lång tid kvar nu tills vi ska sitta med champagneläppar och lyssna hänfört till rektorns tal, hon blir förhoppningsvis en helt fantastisk talare som plötsligt kan konsten att trollbinda sin publik. Och jag ska ha min svindyra studentmössa tills den blir grå av damm och stinker öl, den jävla hatten som kostade dubbelt så mycket som klänningen jag ska ha på mig.

However, jag har haft en skiva märkt "Bilder" i mitt skåp nu i ungefär ett år. Den låg på golvet och av nyfikenhet lade jag beslag på den och tänkte snoka igenom någon annans ytterst privata fotografier, men nu när jag äntligen övervann latheten och tog med den hem såg jag att det är bilder på min klass från ettan. Det är lite skrämmande att se på dem, men härligt att se skillnaden, så jag tänkte ge lite exempel. Se och njut.
image162image163
Lizzy-05 och Lizzy-08
Då: Klädsam bränna men lite pluffsigt leende, grön sjal lite ledigt virad om halsen och ett silverkors för att göra ett statement redan första dagen. Hemmatryckt t-shirt för att visa att hon är estetiskt lagd och alltså kommer tillföra mycket till klassen. Trendig jeanskjol lite anarkistiskt avklippt och en glimt av magen som visar upp vad di vill ha men vad du inte kommer att få. Håret uppsatt i ett tunt diadem, inget nagellack.
Nu: Klädsamt blek, poserande till tusen. Smal och elegant med blont hårsvall. Body från gina tricot och till detta troligtvis en hemmasydd kjol med hög midja.
image164image165
Lizzy-05 och Lizzy-08
Då: Moderiktigt orange hår, egentligen mycket mer än vad bilden visar. Uppsatt med ett stilrent rött hårspänne och matchat med ett egenkomponerat halsband från Grekland som inhandlats tusen år tidigare. Detta har jag i sin tur framhävt genom en turkos topp i slinkigt tyg från MQ. Till detta kändes den sexigt avklippta jeanskjolen som ett självklart val.
Nu: Hår som har förlorat de flesta dragen av orange, även om ljuset ibland kan framhäva ofördelaktiga partier. Eyeliner och pilotglasögon. T-shirt från modcloth som utan frakt skulle kostat under femtiolappen. Till detta troligtvis jeans med hög midja som fyndades på 75% rea.
image166image168
Scharpis-05 och Scharpis-08
Då: Poppiga tildis med det vita håret. Utstrålandes second hand och reggaefestivaler.
Nu: Elegant-trashig utan en tillstymmelse av andrahandskläder så långt ögat kan nå. Alltid med en öl i handen. Utom här. Det är en muffin.

Och eftersom jag har kommit in i andra andningen så tänker jag fortsätta en stund till.
image169
Åh, de snygga coola killarna i trean. De satte sig för sig själva och rökte när ettorna skulle invigas. Gustav skulle egentligen ha varit med på bilden också. Tydligen var det ett stort knäck på reggae -05.

image170
Sanna Seaflower var en helt extremt snygg popbrud. Ringen i läppen, håret, den randiga tröjan, helt underbart. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess och vi har hunnit ropat hej innan vi kommit över bäcken tusentals gånger. Vi har gjort misstag och rättat till dem, anat ugglor i mossen och blivit godkända och underkända och druckit oändliga mängder öl och vin tillsammans med varandra och med andra och bäddat som vi legat. Jag vet inte om jag är speciellt ledsen eller glad över att det snart är slut, det känns mest tomt.
/FAT LIZZY IN MOONCOUNTRY

uppe på fem

jag lyssnade på håkan, kollade hans last fm-sida och såg att han fyllde år idag. grattis, håkis!

image161
OBS! bilden är ett montage!

Please love me today and tomorrow

image160
Spela Love's Arrow på Miniclip. Inte för att det är speciellt roligt eller spännande, utan bara för att det är oerhört sött  och för att du som alla oss andra är en marskatt och du vet att det bara blir fånigt om du ska låtsas som om du vill ha något annat än lite ömhet och värme.

Happy birthday, my dear friend Lizzy

image158image159
Jag hoppas att du vet att det är ohälsosamt att fylla arton. Sedan jag fyllde har jag bara lyckats fylla min tillvaro med kortsiktig njutning och den övergripande känslan har varit slöhet och hopplöshet. Sjutton var bättre (för sjutton). Men jag tänker mig att ojämnt tal betyder tur för mig, vilket betyder att nitton kommer innebära ett lyft med energi och ork att ta sig för alla de där sakerna jag skulle ta mig för. Kanske är det annorlunda för dig, jag tror faktiskt att det kan vara så. Jag tror att du behövde fylla ett jämnt tal för att kunna fylla din tid med meningsfulla tidsfördriv som gör dig till en större och bättre kvinna.

Om du vill bli en större och bättre kvinna, det är trots allt en härlig känsla att vara under dog. Att känna att trots att vi sätter ära i dekadens är vi bättre än de som försökt göra något, det värmer om våra hjärtan. Dagens statement får väl bli att det är pinsamt och löjligt att försöka, det känns speciellt rätt att säga just idag. Så grattis lilla Lisa och kom ihåg att inte tro på jehovas vittnen när de erbjuder dig evigt lidande, evigt liv. Och att M.I.A kommer till Arvika (iiih!)
/BIG LIZZY 01-04-08

RSS 2.0