The Graduate

Det är inte lång tid kvar nu tills vi ska sitta med champagneläppar och lyssna hänfört till rektorns tal, hon blir förhoppningsvis en helt fantastisk talare som plötsligt kan konsten att trollbinda sin publik. Och jag ska ha min svindyra studentmössa tills den blir grå av damm och stinker öl, den jävla hatten som kostade dubbelt så mycket som klänningen jag ska ha på mig.

However, jag har haft en skiva märkt "Bilder" i mitt skåp nu i ungefär ett år. Den låg på golvet och av nyfikenhet lade jag beslag på den och tänkte snoka igenom någon annans ytterst privata fotografier, men nu när jag äntligen övervann latheten och tog med den hem såg jag att det är bilder på min klass från ettan. Det är lite skrämmande att se på dem, men härligt att se skillnaden, så jag tänkte ge lite exempel. Se och njut.
image162image163
Lizzy-05 och Lizzy-08
Då: Klädsam bränna men lite pluffsigt leende, grön sjal lite ledigt virad om halsen och ett silverkors för att göra ett statement redan första dagen. Hemmatryckt t-shirt för att visa att hon är estetiskt lagd och alltså kommer tillföra mycket till klassen. Trendig jeanskjol lite anarkistiskt avklippt och en glimt av magen som visar upp vad di vill ha men vad du inte kommer att få. Håret uppsatt i ett tunt diadem, inget nagellack.
Nu: Klädsamt blek, poserande till tusen. Smal och elegant med blont hårsvall. Body från gina tricot och till detta troligtvis en hemmasydd kjol med hög midja.
image164image165
Lizzy-05 och Lizzy-08
Då: Moderiktigt orange hår, egentligen mycket mer än vad bilden visar. Uppsatt med ett stilrent rött hårspänne och matchat med ett egenkomponerat halsband från Grekland som inhandlats tusen år tidigare. Detta har jag i sin tur framhävt genom en turkos topp i slinkigt tyg från MQ. Till detta kändes den sexigt avklippta jeanskjolen som ett självklart val.
Nu: Hår som har förlorat de flesta dragen av orange, även om ljuset ibland kan framhäva ofördelaktiga partier. Eyeliner och pilotglasögon. T-shirt från modcloth som utan frakt skulle kostat under femtiolappen. Till detta troligtvis jeans med hög midja som fyndades på 75% rea.
image166image168
Scharpis-05 och Scharpis-08
Då: Poppiga tildis med det vita håret. Utstrålandes second hand och reggaefestivaler.
Nu: Elegant-trashig utan en tillstymmelse av andrahandskläder så långt ögat kan nå. Alltid med en öl i handen. Utom här. Det är en muffin.

Och eftersom jag har kommit in i andra andningen så tänker jag fortsätta en stund till.
image169
Åh, de snygga coola killarna i trean. De satte sig för sig själva och rökte när ettorna skulle invigas. Gustav skulle egentligen ha varit med på bilden också. Tydligen var det ett stort knäck på reggae -05.

image170
Sanna Seaflower var en helt extremt snygg popbrud. Ringen i läppen, håret, den randiga tröjan, helt underbart. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess och vi har hunnit ropat hej innan vi kommit över bäcken tusentals gånger. Vi har gjort misstag och rättat till dem, anat ugglor i mossen och blivit godkända och underkända och druckit oändliga mängder öl och vin tillsammans med varandra och med andra och bäddat som vi legat. Jag vet inte om jag är speciellt ledsen eller glad över att det snart är slut, det känns mest tomt.
/FAT LIZZY IN MOONCOUNTRY

Kommentarer
Postat av: lisa med magen

wow! det här är helt underbart! och helt stört pinsamt! men jag älskar det!

2008-04-04 @ 16:57:34
URL: http://tingle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0