The only way to cry

Antagligen har jag hunnit göra flera hundra saker i sommar som jag ångrar bittert men speciellt en sak grämer mig än, trots att det hände på arvika. Jag satt i karantäncampet med folk runt trettiostrecket med grava psykiska störningar när Lisa kommer och säger att hon snackar Kafka med några pojkar från Stockholm och när jag går dit är det ett litet gäng varav en som inte bara snackar om Kafka utan dessutom har tagit med sig processen och har på sig en t-shirt där det står Josef K. Josef K. visar sig vara en helt underbart skön kille med humor och the looks. (Han kan må varit gay men det spelar ingen roll) Hur som helst väljer jag till slut att sitta kvar i karantänen trots att K. var den typen som man hade kunnat dricka rödvin och skrattat med i timtal. Så... K. I miss you!
/LISEN den där burleska flickan med
vitt hår som försökte läsa Processen på
fyllan men bara klarade första meningen


Simon says:


Ett litet urval över de föremål man tyvärr inte får ha med sig i handbagaget om man till exempel ska resa till Barcelona:
 • Armborst.
 • Slaktmasker.
 • Yxor.
 • Köttyxor.
 • Kaststjärnor.
 • Cricketslagträn.
 • Minor och andra militära spränganordningar.
 • Gifter.
 • Smittsamma eller biologiskt farliga material, t.ex. infekterat blod, bakterier och virus.
 • Brandsläckare.
 • Rökbomber och rökpatroner.
 • Verktyg som kan användas som spetsiga eller skarpa vapen, t.ex. borrar och borrskär, tapetknivar, verktygsknivar, alla typer av sågar, skruvmejslar, kofotar, hammare, tänger, skiftnycklar, skärbrännare.
Tänk på det nu Lisa, att lägga slaktmasken och köttyxan i det incheckade bagaget, så att det inte blir en massa problem vid säkerhetskontrollen. Det vore så skämmigt!
/LISEN

I'll say it with a mixtape, darl.


Blow my mind - Robyn
Stop playing football - Crime Time
Ask - The Smiths
Jean C - Pipas
You and me and the moon - The Magnetic Fields
Viva Forever - Spice Girls
Darling, please come home - Math and Physics Club
Until we bleed (feat. Lykke Li) - Kleerup
Snow Brigade - Mew
♥ Love Connection - Casiotone For the Painfully Alone

♥ Let's make love and listen to death from above - CSS
♥ Erotic City - Prince
♥ Moon River - Morrissey

Vackra själar måste härdas

När du inte tyckte att det kunde bli mer skralt i kassan så kan det ibland hända att en doktor säger till dig att du måste ha allergitestat smink. Så jag tänkte lägga upp mitt halvanvända smink på tradera men trogna bloggläsare får gärna buda innan dess. OBS! OBS! Begränsad tid! Först till kvarn får först mala! Tänk på att det inte bara är smink utan att det har en händelserik historia, många fina kvällar upplevda med just dessa produkter (foundation, puder, concealer, eyeliner, mascara). Jag kan till och med tänka mig att fräscha upp det lite men egentligen ska det vara autentiskt så klart.
/BIG FAT FUCKING LIZZY

Where were you when we were getting high?

Jag ville skriva något i bloggen men jag kom inte på något. Så satt jag en stund och funderade och då slog det mig:
Jag har aldrig gjort en smoothie. Jag har aldrig ätit en smoothie. Jag har aldrig druckit en smoothie. Jag vet inte om man äter eller dricker en smoothie.
Jag tror inte att jag är ensam om det här, jag tror inte att mina vänner förtär mycket smoothies. Men jag tror att i andra umgängeskretsar så är det här något unikt.
Ska vi göra smoothies?
puss, lisa

you're so cool


Det är avskedsfest för Susse ikväll. Det kommer bli tomt utan henne, men vi får väl hälsa på i Lund någon gång. Fast det blir inte inom de närmsta två månaderna i alla fall.

jag känner på mig att nåt hemskt kommer att hända

We're off! Vi åker till barcelona den 8 september och det känns bra. väldigt bra faktiskt. jag beställde biljetterna för någon timme sen och mamma har redan hunnit påpeka att jag måste städa mitt rum ordentligt så att det kan bli ett trevligt gästrum. tjoho. Det känns bra det med.
Men min packning alltså. 20 kg. Vad tar jag med mig? tar jag med mig min dator trots att jag antagligen inte kommer ha internet i lägenheten (om vi får någon lägenhet?)? är det värt att ta med den för att kunna sitta på något cool internetcafe? bör jag inte köpa en väska till den? ska jag ta med någon tv-spelskonsol? hur stor är sannolikheten att vi kommer ha en tv? ska jag köpa ett nintendo ds så att jag inte förgås av tvspelsbrist? vad tar jag med mig för kläder? ska jag ta med mig en bh? tänk om jag en dag verkligen behöver en bh och så har jag ingen med mig? ska jag ta med mig ett par jeans som tar superstor plats utifallatt jag en dag kanske vill ha dem? trots att jag i princip aldrig använder dem? vilka skor ska jag ha med mig? hur många svarta skor får jag ta med? måste jag lämna plats så att jag kan ta med mig nya saker hem?
VA VA VA?!?!?!?!?!?!?!
Min packlista inför barcelona blir den viktigaste listan hittils i mitt liv. viktigare än alla kärlekslistor och high scores.

jag.

Jag vet att du hatar det men jag måste säga det ändå

Inatt drömde jag något hemskt. Jag vaknade fyra gånger av att jag grät och fortsatte hela tiden drömma på samma tema. Det var förjävligt.
Det börjar med att jag står i ett omklädningsrum och pratar med mamma i mobilen. samtalet bryts men jag tänker att jag ringer upp senare. Sedan dör jag, minns inte hur men plötsligt är jag död iaf. Då hamnar jag på en ö med några andra människor. jag är jätteledsen och gråter. efter en stund dyker mamma upp och hon tröstar mig och jag mår bra, tills jag inser att hon också är död. Dågråter jag ännu mer och så vaknar jag.
Så här fortsätter det alltså, i lite olika versioner. till exempel en gång hamnade jag på en liten del av en ö, den enda delen av ön som inte var förgiftad. En annan gång besökde jag min egen begravninsmottagning. det låg presenter på ett bord. Jag minns nästan varenda present, dom var ganska fina men jag ska inte berätta om dem för jag vet att du hatar att höra om andras drömmar, det gör jag också.
Hela natten dog jag och hamnade på öar, och hela tiden var det så jävla sorgligt. Idag lyssnar jag på It's such a good day for dying och hoppas att det inte är idag.

Bild från The science of sleep för att det känns relaterbart.signerat lisa från öland

Read between the lines


Om vi tar flyget den åttonde, nionde eller tionde september så kommer vår resa endast att kosta oss 319 kronor. Det är garanterat en engångssumma och för den summan får vi alltså en förmånlig flygresa till Barcelona. Tyvärr är detta ett erbjudande som inte kommer att finnas kvar så länge så vi bör slå till så fort som möjligt då det är svårt att veta hur länge det står kvar.


Ang. Folkhemmets förfall (del 1)

Det sprider sig som en feber genom vårt trubbiga land, alla pratar om honom och alla har sett honom. Jag talar givetvis om Markus Krunegård. Hans popularitet är så massiv att vart man än vänder sig så pågår en diskussion om hur begåvad han är eller om hur bra hans skiva var. Men hur kom det sig att Laaksos frontman helt plötsligt var på varje ung flickas och pojkes läppar? Ty enligt min åsikt har det inte gjorts någon omfattande reklam. Man brukar säga att bra saker gör reklam för sig själva och det är lättförståeligt i sig men det är nu mitt verkliga brydderi dyker upp – hur förklarar man då det obestridliga faktum att Markus Krunegård inte är bra? För att försöka få någon klarhet i problemet har jag kontaktat ett antal personer som jag tror kan ge oss lekmän en bättre insyn i detta nutida mysterie.

Berno Killing, 45, VD på Skivbolaget Berno Music i Göteborg
-Markus har helt klart flytet! Det är tungt och går hem i stugorna! Jag skulle ha tagit chansen när Markus kom krypande och bad mig ge ut hans platta men ibland gör man rätt, ibland gör man fel, det lever jag med! (Avbrott för rökhostattack) Men jag gillar Mackan alltså, han är en skön kis och man får väl hoppas att gamla tjänster koms ihåg såhär i framgångens tider. Framförallt tror jag att Markus har en plats att fylla nu när Håkan Hellström har börjat hålla tonen, man hör ju att han fejkar bristfällig sångförmåga! Markus is the real thing!

Efva Albertsson, 47, Professor på Historiska institutionen vid Lunds Universitet

-Markus Krunegård hade redan banat mark för sin solodebut genom sitt tidigare projekt Laakso, där han sjöng mer finstämd musik med en klarare röst på engelska. Han hade alltså något att falla tillbaka på om det nya, svenska projektet inte skulle bli lyckat. Men utan att gå närmare in på detaljer så vill jag säga vi lever i en tid just nu där alla på ett sätt vill gå vidare men samtidigt vill de att inget ska förändras. Där satte Markus Krunegård verkligen huvudet på spiken, för att uttrycka det folkligt, han var redan ett välkänt namn och han sjunger musik som redan har gjorts! Hans popularitet kan alltså förklaras med att musikern i fråga helt enkelt inte utgör något hot men samtidigt är en frisk fläkt i den svenska pop- och rockscenen.

Pelle Englund, 19, startade YouTube
-Alltså, jag tror att man kan tacka internet för Markus Krunegårds popularitet. Förutom att man kan lyssna på hans musik på youtube och myspace så länkar bloggar ofta till youtube så även om man inte aktivt letar efter en viss video så kan man passivt stöta på den ändå. Det tror jag är ett vinnande koncept! Jag såg själv Markus Krunegård på Emmaboda och jag kan intyga att hans popularitet verkligen är massiv, jag kunde knappt se något! Fast jag var väl rätt full också antar jag...

Här orkar jag inte längre lyssna på Berno, Efva eller Pelle. De tråkar ut mig och jag kommer på mig själv med att fantisera om ulliga lamm och fjärilar istället för att lyssna. Jag kopplar ur lögndetektorn och plockar upp mina undersökningsföremål som mestadels ligger på golvet för att påbörja min promenad hemmåt. Jag vänder mig om i dörren och stirrar på dem med avsmak och frågar hur de kan sitta och försvara någon som så uppenbart är något av det värsta som hänt Sverige på 2000-talet. Som förväntat är de svarslösa. Jag promenerar hem i den sena sommarstormen och tänker att jag har blivit lite klokare men att jag fortfarande inte har fått klarhet i mannen, myten, mysteriet som är Markus Krunegård. Må sökandet fortsätta, the truth is out there.
/BIG LIZZY IN SUNSHINE LAND

L'Amour? Merde!

Ett litet tillägg bara: Det heter muffins även om det är glasyr på, då kallas det nämligen muffins med glasyr (alternativt; klegg). Och det blir inte heller roligt eller fyndigt att översätta det efterblivna ordet cupcakes till dålig svenska, det blir bara än mer efterblivet. Hur jävla bra Leonardo DiCaprio än var i Gilbert Grape så är det fortfarande bara vissa som kan bära upp en klädsam mental sjukdom, lämna det till de som kan.

Every party has a loser

Jag ska aldrig gå ut i Kalmar igen. Undrar hur många gånger jag sagt det och att det ändå slutat med att jag suttit där på KM en folktom fredagkväll och önskat att jag var varsomhelst. Det har i och för sig sin tydliga charm att sitta där och tjata om huruvida någon har eller inte har en ätstörning med halvfulla vänner men det är när krypen krälar sig fram ur sin fuktiga vrår och börjar lägga beslag på vän efter vän som man sitter där helt förbluffad över vad tristess kan göra med en människa. Men jag vet inte, jag tror inte att det är så att jag vill dansa på borden på en klubb heller. Jag vill nog mest bara vara svår och ensam och det är tråkigt att upptäcka att jag inte är det. Snarare väldigt lätt och omgiven av annat löst folk.

RSS 2.0