In the pursuit of a New Years-kiss

Hejdå 2008, året då allting hände men ingenting någonsin hände. Jag tillägnar året en bild som Matilda tog på baren som låg precis bredvid Jespers, Filipes, Kristians, Asses, Peters och Sixtens lägenhet i Barcelona. Frikostiga med spriten var de i alla fall spanjorerna, det kan man inte ta ifrån dem! Och att få röka inomhus är både en gåva och en förbannelse.
/Lisen, the fucked up lizzy

Polite declines of coffee and toast

Min enda hemliga passion är inte speciellt hemlig men den är svårare att leva ut än vad man kan tro. Den senaste tiden har dagens höjdpunkt varit runt elva-tiden, när ingen vill hänga med mig eftersom alla har jobb att tänka på dagen efter, då jag lugnt och avslappnat kan sätta mig vid datorn med ett stort glas isvatten (thinspiration!) och läsa pro ana-bloggar. Fascinationen liknar lite den av att klämma en finne, det är så skrämmande och härligt och feeeel på alla plan. Jag kan bara inte låta bli, jag har så svårt att inte unna mig allt jag vill ha för stunden. Men det tråkigaste var att komma hem från Barca och inse att min favoritblogg hade lagt ner. Ett genomgående faktum i pro ana-bloggar är att de är oerhört dåligt skrivna, givetvis eftersom undernäringen gör att deras hjärna har blivit dimmig och att de är ute och springer eller lyfter vikter när andra läser eller pratar med folk, men den här var trots allt inte det. Hon var rätt ball och underhållande, lite synthig och antagligen hellish snygg. Förhoppningsvis tröttnade hon bara på att skriva och har inte dött eller blivit inlagd eller något liknande. Så, this is for you Skinny & White.

/Lisen

Scratch my name on your arm with a fountain pen

Det ligger en liter gin och en liter laulu inne på mitt rum, det känns som om jag kommer att få ett garanterat gott nytt år! Mitt enda problem kan bli att klänningen spricker då den är lite väl tight över min bakdel. Men den är elegant och jag kommer att få napp även om jag gör bort mig och spräcker slitsen. Ibland är det en jäkla lättnad att ha en man vid sin sida!
/Lisen

I'll dream alone if I must

Mhm! Den enda bra anledningen jag kan se till att skaffa barn är ju för att man kan ha de som små dockor och klä de i fina kläder som man själv aldrig hade. Även om de tycker att de fina kläderna är fula så har de inget att säga till om, för att de är barn. Så simpelt men ändå så utmärkt uttänkt.
Mitt hår är väldigt fluffigt efter att ha blivit tuperat och sovit med, det är hemskt trevligt att känna på det. Ungefär som sockervadd ihopmorfat med halm. Gotta love it!

/Lisen


"Ladida... did you see Annie Hall?"

Idag är det en vecka sedan jag var full och ikväll ska jag bli full igen. För att fira detta fantastiska faktum lägger jag upp en bild på lite julpyssel jag gjorde innan jul. Det är så härligt med jul för man får tid att pyssla och ta hand om sina nära och kära! The new improved Laulu-flaska är så klart inspirerad av "Bara Morrissey förstår mig"-bilden hemma hos Kajsa och Martin.

Populära ungdomar fascinerar mig

Faktum är att jag har funderat väldigt mycket från och till på en tv-serie som jag såg när jag var lite yngre och hade manchesterbyxor på mig, ungefär samtidigt som S Club 7:s teveserie visades. Eller kanske lite tidigare. Jag såg bara ett par avsnitt men jag mindes att den var allt en serie ska vara. Highschool, snygga tjejer, töntar, skolkorridorer, you name it; they had it! Sen kom namnet som en skänk från åvan: Popular. Visade sig ha samma skapare som Nip/tuck och nu ligger säsong 1 och 2 på nedladdning! Tjusigt, flott, bedårande. Livet är gott mot arbetslösa unga kvinnor som inte gillar att baka.
Lisen

The things I saw and the things that I said I saw


Jag kom att tänka på en liten historia som inte får glömmas bort, som tog plats i Barcelona.Vi skulle åka ifrån Plaza Catalunya och hem har jag för mig och det hade blivit stockning vid spärrarna.Av någon anledning hade de bara en spärr man kunde igenom åt det hållet vi skulle och alla andra var öppna åt andra hållet.

Dessutom var en tysk skolklass i färd med att försöka ta sig igenom den här enda öppna spärren och tyckte inte direkt att det var det enklaste i världen.
Så en äldre man struntar till slut i att vänta och kliver över spärren.
Vakten ser honom såklart och börjar självsäkert gå efter förbrytaren med sin mördarschäferhund i kopplet och öppnar spärrarna som är till för rullstolsbundna och folk med barnvagnar (som hade plastdörrar istället för järnstång) och kommer igenom och tar tag i mannens axel. Och mannen fortsätter gå och vakten kan inte hålla kvar honom eftersom mördarhund med sin munkorg har fastnat mellan plastdörrarna.

Nu ska jag gå och möta Petter vid busshållplatsen. Han har arbetat med granar och nu ska han underhålla mig med roliga berättelser om granar, hoppas jag.
Lisen

enough is enough

bägaren har runnit över. nu lånar jag pengar av mamma så jag kan åka till malmö. på onsdag, direkt efter arbetsförmedlingsmötet. jag önskar att jag kunde åka i eftermiddag.
tyvärr måste jag åka hem igen på lördag. åh.
åh. åh. åh.
lisa

Hold tight

Matblogg!

1. Börja med att känna efter om du verkligen är hungrig! Om du inte är det så väger inte ansträngningen upp.
2. Sätt på vattenkokaren
3. Leta genom skafferi och kylskåp. Hittar du en avokado? Känn så att den inte är stenhård!
4. Skär avokadon i två halvor. Kräver precision och vana.
5. Salta och peppra.
6. Välj valfri tepåse. Gärna Earl Grey. Lägg den i en bra mugg.
7. Häll det kokande vattnet  i muggen.

Nu är det bara att välja en bra film! Lycka till önskar Lisen

The smoking pose/lisa

Arbetslös fast inte i Borås

Sure thing, Lizzy, men supa på onsdagar och beställa saker på internet funkar ju inte i längden. Onsdagarna kanske räcker lite länge än internethandeln, iofs. Men du kommer behöva ett jobb. Eller?
Under min arbetslöshet bakar jag muffins av ingridienser som mamma köper. Det är sant, jag bakar. Det är så himla piffigt.
Jag gör också det här:
 • Spelar Twilight princess, igen
 • Tvättar fönster och diskar
 • Ger fåglarna mat
 • Läser (Historien om Michael K: JM Coetzee)
 • Sorterar CD-skivor
 • Fixar till lite i mitt CV
 • Biter på naglarna.
 • Skriver Bostad sökes-lappar som Fia ska sätta upp åt mig i Malmö
Förhoppningsvis har jag flyttat innan nyår.
/lisa

I'll say it with a wierd playlist so that you won't know what I meant • Wham - Wake Me Up Before You Go-Go
 • Britney Spears - Womanizer
 • Bunnygrunt - Party Boy
 • Busta Rhymes - Simon Says
 • David Bowie - Changes
 • David Bowie - Rebel Rebel
 • Eminem - Stan
 • Eminem - The Way I Am
 • Eminem - The Real Slim Shady
 • Girlfriendo - The Wee Wee Song
 • Jävla Flinck! - Flinck På Stranden
 • Jävla Flinck! - Dig Skulle Man Ju Kunna Ligga Med!
 • La Bionda - One For You, One For Me
 • The Magnetic Fields - Till The Bitter End
 • Morrissey - Redondo Beach
 • Ronettes - Be My Baby
 • Strawberry Fair - I Can't Do Anything
Jag tycker ändå att jag har hyffsad musiksmak /elisabet

The life long living

Goda saker med att vara arbetslös:
-Jag kan upptäcka smått fantastiska saker som att Kimya Dawsons sång The Sound of Ataris väldigt mycket liknar Rymdemannen med Doktor Kosmos.
-Jag kan måla små meningslösa bilder med gamla vattenfärger på dyra akvarellpapper som skolan har fått provida med.
-Jag kan säga att jag är upptagen en dag trots att det egentligen bara handlar om att en frisör ska inspektera att min hårfärg har utvecklats åt rätt håll.
-Jag kan supa på onsdagar.
-Jag kan beställa saker på internet; säsong ett av Oz, Irreversible av Gaspar Noe, universitetskataloger, två nummer av Allt om Film samt 69 digitalfotografier till pappersbilder.

Dåliga saker med att vara arbetslös:
-Nej, tack.
/elisabet

RSS 2.0