when you're 21 you're no fun

visst var jag söt när jag var sjutton?
image157

IKVÄLL FIRAR VI MIN MYNDIGHETSDAG! VI SKA DRICKA ÖL! OCH SPRIT! OCH VIN! OCH DANSA! OCH RÖKA DANSKA LUCKY STRIKE! C YA!

Hej främling! Välkommen till Kalmar! En vänlig ort.

"Jag vill också tacka alla som har trott eller inte trott på mig."
Pontiak Johansson

do it all night

image156
mina fighters mot tjutJag har sedan barnsben regelbundet lyssnar på kasettband när jag ska sova. min favoritsaga är nationalteaterns version av peter pan, den är fantastisk.
ett par gånger i veckan lyssnar jag på mina sagor. det är peter pan, plupp, alfons åberg, emil i lönneberga, pelle svanslös, tintin, svingelskogen och hela den där svängen. jag har ganska många. i går när jag låg och lyssnade på tellevinken funderade jag på hur länge jag har haft tinnitus. jag minns när jag en dag tänkte "jaha! det där tjutet kanske är tinnitus!" det var någon gång i ettan på gymnasiet. innan dess hade pipet inte varit något jag har funderat på. det hade knappt stört mig, jag trodde alla hade det så.
igårkväll tänkte jag att det kanske är därför som jag alltid har lyssnat på sagor när jag ska sova. jag har alltid gillat mer att lyssna på sagor än musik, för musik har så ofta långa tysta mellanrum, och då tjuter det. jag tror att jag alltid har tänkt så i alla fall. Men jag undrar verkligen när allt pipande startade, och om det är därför jag har nischat in mig på kasettband. Det är kul att känna sig som ett mysterium.
jag tippar på att jag var tretton när allt började. undrar om jag kan få något bevisat någon dag. fast det är väl inte så viktigt.

Love me, love the freaky

image152
I'm-a not your friend and I'm not your enemy Don't you call me baby Don't you call me sexy Rough every day Can't ever beat me Original Leila K.

Close your eyes. Open your heart.

image149
The Science of Sleep
En fransk film om gränserna mellan dröm och verklighet och hur tunna de är. Gael García Bernal och Charlotte Gainsbourg är fantastiska som de drömska unga människorna som fortfarande klarar av att stänga ögonlocken och öppna sina hjärtan. Jag klarar inte av att vara det minsta kritisk mot den här filmen, jag kan inte ens fantisera att det skulle finnas någon tunn del av storyn eller en brist i skådespeleriet. För det här är en del av min dröm, kalla mig blödig men jag skulle hugga av min högra arm för att få vara någons älskare.
Det var underbart att se Charlotte Gainsbourg spela Bob Dylans första fru i I'm Not There, för hon är vacker som en sommardag. Under den tid som hon är med i filmen är hon det enda man fäster blicken vid, en anspråkslös scen blir förtrollande förtjusande för att hon tar på sig ett par stay-ups. Hon är den idealiska kvinnan: Smal, graciös, fransk och med svallande hår och ett karaktäristiskt ansikte. Bara se på henne:
image150


Save Leila K

image148
Igår fick jag reda på att en flicka överdrivit sitt förhållande till en man (förvisso en kuk) och försökt döda en annan flicka. Genom att försöka knuffa ner henne från trappan på K.M. På grund av att hon vid tillfället trodde att hennes dåvarande man hade legat med denna andra tös. Knullkalmars intriger tätnar!

jag kastar stenar i mitt glashus

image147
grattis på namnsdagen kent. hoppas spelningen på arvika blir fet och att jag är där.

This time I need a soldier

image146
Foto av David LaChapelle
Blackout alltså, vilken jävla platta. Hälften av låtarna är jävligt bra, resten är bra. Britney alltså, vilken jävla kvinna.

Don't you know that it's supposed to feel better for boys?

image145
Solglasögon från Antikt &Kuriosa. Skjorta från myrorna i Götet. Kjol från Matilda Scharp Design. Nu ska jag kanske åka till Arvika i festivalbuss med bara Maddi, ifall hon har råd. Har hon inte det så åker jag till Köpenhamn och kollar på Peaches med Petter. Men åldersgränsen är tjugo så det är inte säkert att vi blir insläppta.

A letter to my dear Lizzy

"'Varför denna oresonliga vrede vid anblicken av andra som är lyckliga och nöjda, detta växande förakt för människor och denna önskan att skada dem? Allright, du tycker att de är idioter, du föraktar dem på grund av deras moraluppfattning, deras lycka är källan till din besvikelse och förtrytelse. Men det är fruktansvärda fiender du bär inom dig - i sinom tid lika förödande som några kulor. Det må vara att denna andra bakterie, om den tillåts fortleva, inte dödar en man, men den lämnar efter sig skrovet av en varelse som är söndersliten och förvriden; det bor fortfarande en eld inom hennes väsen, men den hålls vid liv genom att hon kastar på den risknippen av hån och hat. Hon kan kanske lyckas samla på hög, men det är inte lycka och framgång hon samlar, ty hon är sin egen fiende och hindras från att verkligen njuta av sina prestationer.'"

Brevet var till en massmördare från hans fängelsekamrat. Jag skickar det vidare till Lizzy fyrtio år senare med ytterst små förändringar (han har blivit hon), det passar in väl. Vår mentalitet är alltså likadan som den här mannens. Vi får väl se hur det går.
/FROM YOUR DEAR FRIEND LIZZY

Onsdagsmisär på K.M here I come!

image144
Save Leila K.

jag skulle bara säga:

Snön försvann ju, typ. tur för alla som jag nämnde i sambandet med skjutandet. jag glömde iofs att skriva alla med caprileggings, men nu ska ju ingen skjutas ändå. Synd.

I'd sleep with Holden Caulfield

image141

image142

image143

Tack Salinger. Jag vet inte vad mer jag kan säga.

white trash

vet du vad det var för väder i kalmartrakten igår? det var fint. jag hade en ljus vårjacka och satt med lisen och rökte vid en låg och mellanstadieskola. Det blåste inte, vi frös inte. solen sken!
Vet du vad det är för väder i kalmartrakten idag? det faller stora äckliga tussar av snö ner på marken. tänker den stanna där skjuter jag någon, eller så tar jag en kopp te. men in my mind skjuter jag moderniteter, mareng, fulla 60+are på bussen och nettan. sen slutar det säkert snöa. det blir fint!

One piece at a time

Lisen skriver vackert om feminism. Jag skiter i allt och tycker bara synd om mig själv. ärligt talat, nu har jag det inte så jävla bra. Mamma och pappa tycker fortfarande att jag är en egoistisk negativ jävel men säger inget, de är till och med trevligare än annars och det gör mig så förbannad att jag får lust att tända en cigarett framför dem, som någon form av trotshandling.
Igår sa jag till dem att jag inte har några vänner. Pappa berättade för mig att det var för att jag är så otrevlig att ingen vill vara med mig. Sådär! då vet jag ju vad som är felet, då är det bara att fixa det alltså.

Morfar har ringt tre gånger idag också. Först gråter han och säger att mormor är död, sedan frågar han när jag kommer och hälsar på honom. Tre gånger alltså. Det skär i mig. Han älskade verkligen henne. Jag också.

+ Skönt att Arvika är ur vägen nu! jag slipper håkan, death cab, familjen, adam tensta, maskinen, timo räisänen och annan skit jag ändå aldrig ville se. nu får jag tid över till så mycket annat!
Min vän makar och jag

Tell your friends I'm still a feminist

Efter att ha läst bloggar nu i åtskilliga timmar och fortfarande har bakissmaken i munnen har jag kommit fram till en djup insikt. Något som var så enkelt att det blev omöjligt att inse. Jag blir lite yr i huvudet och svag i händerna när jag tänker på hur mycket det faktiskt betyder för resten av mitt liv.
Så om vi ska gå till botten med saken så borde jag nog ge er bakgrundsfakta: Feminism (såklart) är orsaken. Jag har alltid velat kalla mig feminist. Jag har alltid kallat mig feminist, vissa gånger har jag påstått att ordet har fått en negativ laddning och andra gånger har jag sagt att jag är feminist därför att jag vill skära upp män. Men likväl feminist.
Men det som jag ibland tänkt på, med mer eller mindre intensitet, är just varför ordet fick en negativ laddning. Varför alla började se feminister som rabiata, aggressiva, håriga och korkade. Naturligtvis ligger svaret i männen, det är självklart, eftersom de måste förminska kvinnor som kämpar för att förbättra sin situation så att inte deras positioner hotas. Men nu när jag läste Hanna Fridéns blogg där hon skriver att feminister som hatar är dåliga feminister så blev jag verkligen fundersam. Vad spelar det för roll om en feminist hatar? Det är på grund av hatet som feminismen fått ett dåligt rykte, det är hatet som feministerna hyser som media lyfter fram.
Men alla hatar?
Alla som tror på något måste hata något annat.
Varför får inte feminister hata?
Därför att kvinnor inte får hata. Kvinnor får inte vara aggressiva. Kvinnor som hyser starka känslor är otrevliga kvinnor. Kvinnor som är rara är bra kvinnor.
Det var det jag kom fram till. Den yttersta anledningen till att feminster blir hatade. Den yttersta anledningen. Om ni tycker att jag var korkad nu så kan jag skylla på att jag är bakfull eller på att jag är en kvinna och fettenzymen i min kropp har påverkat min mens.
image138image139

I can change my mind

image137

they only want you when you're seventeen

om exakt tre veckor blir jag myndig. jag fyller alltså arton och får skaffa visakort, bli medlem på facebook och gå ut på krogen. Man kan ju lätt tro att en sån dag ska firas, men tji! vad man tar miste då. den 30 mars är för kall för picknick, mitt hem på södra öland är för långt bort för en fest, och söndagen som jag fyller på är för mycket en dag före skoldag för att gå ut på. det är inte riktigt någon som peppar på mina planer så på lördagen den 29 kanske jag sitter själv med en flaska vin i parken, bygger en koja att förfesta i och går ut på tolvslaget.
Min mamma frågade mig om jag ville ha vanliga presenter eller pengar att köpa något stort för själv. Efter en stund kommer det fram att hon hade tänkt sig att jag kunde få tusen kronor att spara till ett datorköp senare, till exempel. Det känns så jävla bra, att få tusen kronor att spara på min artonårsdag. jag fick förhelvete en ipod när jag fyllde sexton, det var inte mycket att fira. nu kan jag få tusen kronor att spara. tusen kronor=mindre än vad jag får en vanlig månad. det är jättehärligt att få känna sig uppmärksammad.
Det här kommer bli min bästa födelsedag någonsin.

/ Den Lizzy som inte brukar skriva om Kalmars uteliv

new york I love you but you're freaking me out

image136

Världens bästa helg! Jag har tyckt synd om mig själv i 22 timmar nu kanske, och tänker fortsätta med det (varför ändra på ett vinnande koncept, menar jag. man byter inte häst efter halva loppet, lixx) i 58 timmar till, så hinner jag peppa någon timme innan skolan börjar på måndag.
Jag har inte särskilt mycket att deppa över, det är just därför allt är en jävla kuk.

Internationella kvinnodagen

Tack alla män för att vi fick en dag på året. Jag ser det som en våt kuk i mitt ansikte. Dessutom har de mage att visa friidrott på TV, vilket är jävligt kvinnoförnedrande. Men jag ska kanske inte tjata, vi har rösträtt!
image135

En internationell kvinna

Being with you is like killing Bob Dylan

Det är kul att på fyllan få ett sms där det står att man är "den sista jag ringer, jag vet att vi kommer ha tråkigt" helt oprovocerat. Nu skulle ni kanske tro att jag var så pass full att jag hade skickat något sms tidigare och eftersom jag inte har någon skickat-mapp på min mobil så har den saken antagligen hänt förr. Men inte igår. Icke. Igår var jag för full för att skriva och sen mitt gamla "jag älikaq dig" för två år sedan nu (två år! tiden går för snabbt för att jag ska hinna med) brukar jag försöka undvika fyllesmsens hägrande värld, både positiva där jag vill förklara hur djup min kärlek är och de där jag bara vill berätta för honom att han inte har några vänner. Att ingen orkar med honom i längden. Att större delen av den här staden hatar honom. Att hans vänner pratar skit om honom. Att jag umgåtts med honom för att jag inte haft något bättre för mig. Och framförallt: Att han är så oerhört tråkig, han är bara en yta och om man inte känner honom så kan man tro att han är rolig men efter en liten stund ihop med honom så börjar man inse att DET BARA INTE FINNS NÅGOT DÄR! DET ÄR TOMT!
Och förutom det så fick jag även bli konfronterad på grund av ett skämt. Ett så jävla uppenbart skämt att jag nog aldrig sett dess like gjorde att jag var tvungen att ha ett allvarligt snack. Det allvarliga snacket gick i stort sett ut på att jag inte ska tro att jag är något, för det är jag inte. Jag har aldrig uppskattat ordet falsk, det känns som om det kom i samma veva som Vita Lögner och det kändes lite tillgjort. Men nu vill jag gärna låta ett par tre stycken tatuera in det löjliga ordet i pannan.

Och där sätter vi punkt för en vänskap som inte gett mig ett piss, jag har inte blivit större eller klokare. Det enda jag har fått är mer bitterhet och könssjukdomar.
/FAT LIZZY IN SUNSHINE LAND

You'll never be alone again

image130

Proceeding. Jag är förbluffad över att jag faktiskt har kommit så här långt, att jag kunde bestämma mig för att göra något som har i alla fall ett litet syfte och mål. Det är mycket kvar att göra men jag har ändå nästan ett dygn på mig, om jag använder tiden effektivt så hinner jag nog!
image131image132

RSS 2.0