Tell your friends I'm still a feminist

Efter att ha läst bloggar nu i åtskilliga timmar och fortfarande har bakissmaken i munnen har jag kommit fram till en djup insikt. Något som var så enkelt att det blev omöjligt att inse. Jag blir lite yr i huvudet och svag i händerna när jag tänker på hur mycket det faktiskt betyder för resten av mitt liv.
Så om vi ska gå till botten med saken så borde jag nog ge er bakgrundsfakta: Feminism (såklart) är orsaken. Jag har alltid velat kalla mig feminist. Jag har alltid kallat mig feminist, vissa gånger har jag påstått att ordet har fått en negativ laddning och andra gånger har jag sagt att jag är feminist därför att jag vill skära upp män. Men likväl feminist.
Men det som jag ibland tänkt på, med mer eller mindre intensitet, är just varför ordet fick en negativ laddning. Varför alla började se feminister som rabiata, aggressiva, håriga och korkade. Naturligtvis ligger svaret i männen, det är självklart, eftersom de måste förminska kvinnor som kämpar för att förbättra sin situation så att inte deras positioner hotas. Men nu när jag läste Hanna Fridéns blogg där hon skriver att feminister som hatar är dåliga feminister så blev jag verkligen fundersam. Vad spelar det för roll om en feminist hatar? Det är på grund av hatet som feminismen fått ett dåligt rykte, det är hatet som feministerna hyser som media lyfter fram.
Men alla hatar?
Alla som tror på något måste hata något annat.
Varför får inte feminister hata?
Därför att kvinnor inte får hata. Kvinnor får inte vara aggressiva. Kvinnor som hyser starka känslor är otrevliga kvinnor. Kvinnor som är rara är bra kvinnor.
Det var det jag kom fram till. Den yttersta anledningen till att feminster blir hatade. Den yttersta anledningen. Om ni tycker att jag var korkad nu så kan jag skylla på att jag är bakfull eller på att jag är en kvinna och fettenzymen i min kropp har påverkat min mens.
image138image139

Kommentarer
Postat av: lisa

javisst, men jag hajar inte fjärliarna

2008-03-16 @ 16:58:59
URL: http://tingle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0