Inga sorger än i våra hjärtan bo

image197
/BIG LIZZY

Elephant

Om en och en halv timma ska jag se Elephant av Gus van Sant. Det känns härligt, det är en bra typ av nostalgi. Att jag alltid såg på ettan eller tvåans konstiga filmer mitt i nätterna förr i tiden, innan jag började bli för full för att läsa textremsorna om jag väl råkade stappla hem i tid. Jag såg början av elephant för inte alls så länge sen, det är ganska förvånsvärt att de redan visar den igen. Början var hur som helst riktigt bra den gången men jag fick ge upp (eftersom min kropp alltid är min värsta fiende).


image196

Idag var vi i nybro av alla ställen och kollade second hand. Jag köpte byxor, skärp, frackfluga och två böcker, Lisa köpte shorts, en bok och en portmonä och Matilda unnade sig baddräkt. Vi firade med chips, kexchoklad, soda pops, cigaretter, cola och seven-up utanför ÖoB. Kändes jävligt 2008.

My love is gonna last as long as my high

image194

På självporträttet har jag målat en vacker ung dam med blek hud och inbjudande grågröna ögon. Min mun plutar som om jag väntade på den kyss som Alejandro väntat så länge med att ge mig under den tid då han tagit avstånd från mig. Jag är graciös med ång hals och en vinröd klänning som sveper om min smala kropp och min vita hand, som liknar en adelsdams, sträcker ut sina smala fingrar i en förhoppning om att nå min älskades hand och återigen få hålla den i min. Bakgrunden är ett svart, stormande hav som står i kontrast till min bräckliga, unga kropp och betraktaren känner ett tvång att ta min kalla hand och svepa in mig i en kärleksfull värme, men mitt ansikte visar ingen rädsla inför den dystra och skräckfyllda miljö jag befinner mig i. Med bilden säger jag att jag inget hellre vill än att Alejandro Gómez Arias ska ta min utsträckta hand i sin men om han inte gör det så har jag redan förlikat mig med mitt ensamma öde. Avsikten med detta porträtt fullföljdes och Alejandro återförsonades en kort tid med mig innan vi återigen skildes åt.

Hoppet är vår vän

I min lilla brokiga by bor det en kvinna med sin son, han är något år yngre än mig. Kvinnan är nog relativt ung, hennes hår ser lite hennafärgat ut och hon har en ganska speciell klädsmak. Hennes son är mörkhyad och hon är vit. Jag har aldrig sett henne tillsammans med en man så jag tar för givet att hon är ensamstående.

Det speciella med henne är att hennes ansikte är deformerat. Det är ärrat och kinden hänger lite. Ungefär som om hon blivit brännskadad. I flera år har jag tänkt på vad det är som orsakat detta.

Jag har kommit fram till en teori som känns väldigt sannolik och den handlar om hur hon som ung kvinna försöker finna sig själv och reser till Afrika. Kanske volontärarbetar hon till och med. Hon träffar en man som älskar henne, de gifter sig och hon blir på tjocken. Men hennes man blir mer och mer svartsjuk för var dag som går. Hon är en ung, attraktiv, västerländsk flicka och säkert får hon mer än en och annan blick när de promenerar. Även om hon försäkrar honom om att det är honom hon är förälskad i så blir det till slut för mycket för honom. Han häller syra i hennes ansikte. Det här gör att hon flyr tillbaka till sitt hemland med sin ännu ofödde son. Här kan de få leva i fred men hennes ansikte kommer för evigt att vara skadat och hennes hjärta än mer. Hon kan aldrig mer känna tillit och om nätterna gråter hon och drömmer om sin stora kärlek som hon aldrig kan igen.

Kanske är det långt ifrån sanningen, men jag vågar inte fråga.

/Lisen

Sophus Schack

image192"Vesslan är ett av de mest blodtörstiga djuren - med ett egendomligt morrande ljud störtar den sig över sitt offer...'. Bilden föreställer en slaktare som slutade som bödel och 'hans förvånansvärt blodiga åtrå tycks därigenom fått tillräcklig näring'."

Fantastisk text och bild. Inte konstigt att min Min nya skattkammare -Bildriket är sönderläst. Det beror mycket på Sophus Schack. Människor är obehagliga.

Skipper

image191Stort knäck på Barbie-looken. Rosa t-shirt från Indiska, blommiga shorts från Erikshjälpen, vitt hår och ett glatt humör.

Just nu skulle jag kunnat tänka mig att sitta med en öl och en cigg på Krögers eller på en filt i parken med en plastmugg fylld av gredos, omgiven av människor som jag inte vill klösa ögonen ur för att de tråkar ut mig. Eller på en balkong i Barcelona, med ett glas vitt vin och ett fat oliver.
Eller vafan pratar jag om? Jag skulle vara nöjd med vad som helst så länge det innebär att jag slapp sitta här med magvärk och ensamhet.


If I could have a second skin I'd probably dress up in you

Jag har hittat en potentiell klänning till studenten. den är söt och antagligen kommer ingen ha en likadan. jag är också  ganska säker på att den passar till mina skor. Den uppfyller mina kriterier på en bra studentklänning. Jag kommer känna mig fin i den, jag är ganska säker på det också. Dessutom kostar den nästan tusen spänn, vilket jag borde bli glad över eftersom jag varje gång jag går på h&m intalar mig själv att jag bara bör köpa dyra kläder. Och tusen spänn är ju inte ens en förmögenhet. Jag tror alltså att jag har en studentklänning. Jag hoppas att jag älskar den och att det inte bara är något jag inbillar mig.
Nej, du får inte se den. jag är rädd för att du inte ska gilla den.
/little lizzy

Head to the wall

image190 Jag håller på att bli ett väldigt tjockt barn men trots det kan jag inte med ord beskriva för er hur mycket jag just nu skulle älska nudlar och kall coca-cola. Dock inte de kryddstarka man köper på ICA. Jag har lyckats få dålig betingning till dessa. Jag vaknade på golvet imorse med en stark aning om att jag kräkts innan jag lagt mig ner men utan att veta var. Efter många om och men har jag kommit fram till att jag lade mig på golvet för att det låg en madrass där och det låg saker i sängen och att jag spydde på café corner och inte i mitt sovrum. Fylle-Lisen har dessutom lämnat en present till Bakis-Lisen. En cigarett. Snällt. Lisa var inte med igår. Det var jag, Mika, Ida och Linus och Linus två kompisar Jon och David som satt på Krögers. David verkade dryg men Jon var trevlig mot alla odds. Jag hade hur som helst väldigt trevligt! Krögers alltså, vilket toppenställe det är.
Nu håller jag på och laddar ner Nero Startsmart så jag ska kunna bränna ut Spung 1.0, ska bli kul kul kul.

When I'm with you baby

Jag kontrar med att berätta om att min klass kommer, till skillnad från Lisens, gå ut till en underbar låt som jag själv föreslog min gulliga klass. De tog den till sina hjärtan och räckte upp handen vid en omröstning. Nu ska två stycken göra en fantastisk koreografi till den också, som hela klassen övar in och framför inför en skara av släktingar och anhöriga som inte bryr sig, men är stumma av beundran av vår musiksmak och stil när vi dansar.
Du-du-du-du-du-du-du-du, du-du-du-du-du-du-du-du-du duuu-duu-du-du!!!!
(låten är depeche mode -just can't get enough.)

Nu är jag så trött att jag spyr. Jag har blivit svinbra på Sushi go round men facebook vägrar spara mina highscore så jag är lite ledsen. jag ska sova bort det.

puss, lisa.

I'm a hustler, baby

image189Vänsterpartister är tydligen mest tjuvaktiga enligt undersökning. De snattar visst mest de där jäkla kommunisterna. Kristdemokraterna är ärligast, men sen har väl de också alltid varit tråkigast? Förutom att det är lite spännande att de vägrar att låta homosexuella adoptera. Fett provocerande.

Nu måste jag plugga på historieprovet imorgon så att jag får ett mustigt mvg i betyg, duscha så att Aditro vill anställa mig efter arbetsintervjun imorgon och sen ska jag se brottet om en timma.Ni bör ladda ner Ego trippin-skivan och lyssna på snoops skönt porriga röst, köper man den är man efterbliven men det är inte mitt problem.

Och: min härliga klass med den fantastiska musiksmaken har röstat fram That 70th's show theme song som den låten vi ska gå ut till. Det är bara 30 sekunder av mitt liv men de känns redan bortkastade.

Yours truly, big Lizzy.

Shake it, imitate it, but it still sounds old

image188
Jag svär på att jag inte kollar på äntligen hemma men det står på bakom mig och det var nyss en kvinna som på blodigt allvar inredde sovrum efter könsrollerna. Jag vet inte hur det manliga rummet såg ut men det feminina var som en liten rosengård. Sockersöt. Så bra att könsnormerna hålls levande på alla sätt och vis, jorden skulle väl gå under ifall vi började använda lite sunt förnuft istället för att dela in folk efter huruvida deras könsorgan blir hårda eller våta?

Knocking you out like Rocky Balboa

image187Om 40 minuter går jag till bussen, åker in till stan, tänker att livet är att underbart, köper ett billigt paket cigaretter medan jag väntar på Lizzy i värmen vid stationen, röker kanske en om inte hennes buss hunnit komma för att det var lång kö på pressbyrån och sen går vi ner till slottet och sätter oss där och äter pastasallad och dricker vin med människor som jag tycker om och som förmodligen tycker om mig ibland och så firar vi Mikas nittonårsdag och förhoppningsvis blir hon glad för sin present, och sen när vi suttit där ganska många timmar går vi till krögers och sitter på uteserveringen och dricker kall öl och förmodligen blir jag för full och säger saker jag inte menar och gråter över saker jag kommit över men när glömskan lagt sin förlovade hand över de mindre önskvärda ögonblicken så kommer jag att minnas att just den här kvällen var helt fantastisk och det var tropisk värme i vår lilla stad invid havet.

Daily outfit

image185Jag önskar att jag hade på mig det här, lyssnade på snoops sexual eruption, körde bil och var full. Tillsammans med en jävligt het kille som jag inte var kär i utan bara knullade med när det passade mig. Alabama i True Romance (Patricia Arquette) var inspirationskälla till bilden. Hon och Natalie Portman i Leon är bäst klädda just nu.


/FAT LIZZY SHINES THROUGH

You call it way to rowdy

Mail inkommet 2008-05-05 14:32 (dvs igår):
Tyvärr blir det inga lektioner i historia B v 19 (denna vecka) pga att Lars Kagg har Lust och syren i Åk 3 på torsdag och fredag. Mvh Ulf Bergman
Direkt respons: Min lycka var överväldigande, jag skrev ett väldigt lyckligt sms till matilda som innehöll cirka tio utropstecken mer än ett normalsansat sms innefattar. Två sovmorgnar och dessutom en vecka till för att opponera mot en b-uppsats om kvinnor i mellankrigstiden.

Mail inkommet 2008-05-06 10:21 (dvs idag):
Jag har fått se den slutliga versionen av lust och syrenprogrammet. Till skillnad från tidigare år har man inte lagt någon aktivitet på torsdag 8.10-10.00. De individuella valen går alltså som vanligt. Därför gäller inte det mail ni fick igår. Denna vecka är lektion på tordag, lektionsfritt på fredag. Vi hade annars fått stora problem att hinna gå igenom allt till provet. Mvh Ulf Bergman
Direkt respons: Hej döden. Ska jag LETA UPP Anna eller Emma på eniro och RINGA dem och faktiskt BE dem skicka sin b-uppsats så att jag kan läsa den?

Don't take this waltz

Det var valborgsfirande i kalmar igår. Klart att man trotsar nordanvinden och sätter sig i parken! Alkohol värmer ju, som vi alla har hört. Senare på kvällen gled lisen och jag ifrån varandra, jag hörde att hon var på fest i berga(?) men jag vågade inte åka dit. Det borde jag ha gjort för då kanske jag har sluppit kasta mig i gruset (inte bokstavligen). Jag är en idiot och jag skäms så gruvligt. Men jag vågar inte radera ANONYMS nummer. Skit.

Jag fick skjuts hem av Jonnas föräldrar i eftermiddags, hem till ett tomt hus och två fåglar i en bur i trädgården. Idag har jag tittat på film, spelat tv-spel och ätit dåligt. Jag har beställt Simons 120 dagar och funderar på att beställa Veronica Mars-dvd:n också, och inte chansa på att den finns på onoff på onsdag. Jag fundarar också på en Anna Sui-väska till balen. Men det känns ju lite som att ta i.

Egentligen funderar jag framför allt över rubriken i Lisens senaste inlägg. Är det en medveten särskrivning? Den känns helt omotiverad. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi bara har olika åsikter om hur mycket man får skriva ihop (tex, skulle du, lisen, skriva "ihop" eller "i hop"?) eller att hon var fett bakis, vilket jag iofs räknar med i vilket fall som helst. Jag ringer dig imorgon, baby, jag vill höra allt om gårdagen. Puss!

Ett års jubileum

image184
Nåväl, nu är det slut på drickandet. Det har nått en viss gräns när man ser ett dike och finner det vara en skön och tilldragande sovplats. Twice. Men det är förvånansvärt vad panodil verkar fort, jag kan se och tänka igen. Rasmus lovade mig igår att han skulle skaffa mig ett nytt glasögonfodral (svart) samt att han skulle gå med mig de två-tre kilometrarna som det var hem till Mika. I och för sig så ballade jag ur och stack ifrån festen, annars hade han nog gått med mig. Lite för snäll för sitt eget bästa, men absolut tillräckligt snäll för mitt eget bästa. Han såg dessutom ut som Måns med sina svarta, breda glasögonbågar, kortklippta hår och svart- och rödrandiga t-shirt, det var verkligen tippentoppen!

RSS 2.0