oh yeah, you know how it used to keep you up all night

jag tar mig friheter och lägger upp en dagens outfit. som alla andra bilder är den tagen av min dators monsterwebcam med whopping 1.3 megapixlar.


en gammal trotjänare: body gina tricot.
äldre och lika trofast: kjol hemmavirke.
strumpbyxor lindex.
strumpor h&m.

nu ska jag dricka öl och dansa! det har jag inte varit bortskämd med på sistone.
jag bad om livet

Hej.
Igår dog min dator. I två timmar gick det inte att starta den. Jag satt med den på knäna och bad om ett mirakel. Jag lovade en massa saker, att den skulle få ett namn, jag skulle aldrig mer lägga den i sängen, jag skulle uppdatera virusskydd, och sånt. Imorse fungerade den. Den, som numera är en Han och heter Michael, efter Michael Jackson som liksom min dator både är svart och vit. (haha.)
Ikvällska jag dansa. Molly drar med mig till debaser, det är något postpunkband som ska spela, jag tror det blir roligt. Jag ska gå till banken strax och sätta in småpengar, eventuellt växla lite utländska pengar också så jag har råd att köpa öl. Det känns värt.
Idag ska jag även registrera lite böcker på bookcrossing, bland andra den här. Ska bli spännande.

Hej då.

Men nere på gatan

igårkväll beställde jag väckning 08.45 av min mobil. morgan skulle också masa sig upp då någon gång, härligt, tänkte jag att röka en cigarett tillsammans vid niotiden. halv elva gick jag upp och åt ägg, vid elva träffade jag morgan i morgonrock. inte toppen av oss alltså.
Klockan två begav jag mig i alla fall ut på stan med trettio CV:n i högsta hugg. två timmar senare har jag promenerat ner till centralen och tillbaka, och lämnat ett cv på något litet café som såg mysigt ut. Jag hoppas att dom kan ge mig ett jobb.
Sedan gick jag, inte hem, utan längs södra förstadsgatan för att hitta onoff där jag skulle få hämta ut en kamera (inte gratis eftersom färsäkringsbolag tydligen alltid har någon självriskskit som kostar mig (läs mamma) 1500). men det gick inte för mamma står på försökringen så  det är bara hon som kan hämta ut den. något som jag tycker att min mamma kunde ha kollat upp innan hon postade den där lappen till mig som jag behövde för att hämta ut kameran.
Mamma har gjort fler dumma saker på sistone, men det är inget jag tycker att jag ska berätta om, men det var dåligt gjort, lita på mig.
jag är så himla arg på mamma idag. det hjälpte inte att flytta till malmö, skit. förlåt mamma för att jag är arg på dig hela tiden.

Jag har promenerat i tre timmar idag, nu är min vänstra lilltå väldigt öm. jag ska önska mig löparskor i födelsedagspresent föresten.
lizzy -90

shut up and sleep with me, aha

jag vet inte vad han säger för jag kan inte franska men åh. åh. åh.
jag är så himla kär. jag är kär.
lisa

fuck art let's dance

idag när jag satt i min ensamhet på tåget på väg mot malmö kliver det i hässleholm på en kille i jeansväst med nitar och märken och allt annat som hör till. han dricker öl och börjar prata med mig. trevlig kille ,han ska på trettioårsfest men han är fem timmar försenad och hans flickvän och dotter väntar på honom. när vi är framme i malmö hjälper han mig med mina väskor, bussig kille. Storasyster Fia kommer och möter mig på stationen, och jag och hårdrockaren ska ta farväl när han lite försynt frågar om han kan få skjuts till en restaurang där han väntades för sex timmar sen, cirka. Klart att han ska få skjuts.
hårdrockaren har hittils berättat om att han är musiker och musiktekniker, och han spelar i två olika hårdrocksband med vilka han har turnerat runt i europa med. han gillar hårdrock och hårdrocksfestivaler och tatueringar. och han har en dotter. Vid bilen frågar han om vi har hört talas om en man som har fått sitt beroende till hårdrock klassat som ett handikapp, och det har jag, för honom såg jag en dokumentär om för ett par år sen. DET ÄR JAG! säger han. och jävlar det är det. jag fick ett visitkort och jag har kollat upp honom. roligast i år tror jag. SE MYSPACE HÄR. eller här för en tidningsartikel.
liz.


Jag vill tro att jag såg ut lite som Bonnie i den mössan

Ibland undrar jag om jag inte tar i så att jag spricker lite alltför ofta vad gäller kläder. En efterdarring från högstadiet som fortfarande lever kvar i mig, som att när jag letar efter kläder så letar jag först efter de utstickande. Som tur är har jag nog kommit över de värsta färg- och mönsterkombinationerna men vad jg bara inte kan komma över är de där förbannade djurmönstrena. Orm- och leopardmönster är jag så svag för att man skulle kunna tro att jag har en hemlig önskan om att gifta mig med tarzan.

Som jag förbannar att jag glömde de luddiga leopardvantarna i Stockholm och att jag inte köpte den där leopardmössan i barcelona. Du vet i den där affären med alla partyklänningarna och den där svarta pälsen som jag var sugen på men sedan gjorde helt rätt i att inte köpa när jag köpte en finare på erikshjälpen sen, lisa? Den där lilla leopardmössan tänker jag på ibland. Jag var så fin i den på ett lite konstigt sätt, den passade så bra till trenchcoaten.

Nu har jag i alla fall köpt ormmönstrade byxor också, så att jag har ännu ett plagg att lägga i min djurmönstrade låda. Jag var tvungen att testa de igen bara för att övertyga mig själv om att de faktiskt är fina, och det är de tamejfan. så nu sitter jag i ormbyxor och stickad second hand-tröja som påminner om något jag hade kunnat ha på mig på dagis (antagligen köpte jag den av sentimentalitet) i väntan på att ta bussen in till stan. Och stan är inte Kalmar! Stan är Göteborg. Så konstigt det känns. Jag fick lön idag också så nu ska jag leva på 91,3 kronor per dag tills stan blir Kalmar igen.
Lisen

om lisen står för de långa, bra inläggen så står jag för de korta som höjer vår uppdateringsstatistik

imorgon ska jag åka tåg och hälsa på öland. kl ett någon gång går tåget. när ska jag vara på stationen då? en halvtimme innan så jag hinner printa ut min biljett även om det är kö? en timme innan så jag hinner köpa biljett? NÄ! För jag har min biljett i mobilen! så jäkla fiffigt. jag älskar 2000-talet. puss.

I love you more than you do

Igår skickade jag ett mail till I love you more than ... och dom gillade det så mycket att dom la upp mitt hjärta två gånger. naaaaw.little liz.

nära skjuter ingen hare
jag har jobbat i en timme snart med att göra ett jättefint blandband som skulle spela musik här på bloggen när man klickade på play. viktigt att notera att det alltså inte skulle vara en sån här skitjobbig mediespelare som sätter igång skitmusik som man inte förstår var det kommer ifrån, för man har ju alltid mer än ett fönster/flik uppe. min playlist hade i alla fall tre låtar:

stuck in the middle with you - stealers wheel
you can call me al - paul simon
allt du kan önska - rikard wolff

det skulle ha blivit väldigt fint. men jag är glad över att jag inte kom länge på playlisten för då hade jag blivit så mycket mer besviken nu när ni inte får höra den.
xoxo/ lisa

Detta fält måste fyllas i

mina strumpbyxor luktar vin och jag kan gå ut och dansa ikväll. jag har blivit full gratis och jag kan antagligen fortsätta vara full gratis men min pepp är död och ikväll ska jag istället se på burn after reading. jag önskar att peppen inte hade varit död. varför är peppen död?
lisa

Änglar och idioter

Lisas skrämmande upplevelse av skuggan i fönstret påminner mig lite om scenen i 1408 när John Cusack försöker få kontakt med en mäniska i fönstret över gatan från hans hotellrum och till slut inser att det är han själv som står i det andra fönstret också. givetvis var inte Lisas upplevelse alls speciellt lik men den kändes spöklik och den hade att göra med fönster, därav min koppling. Och på tal och skräckfilm och Stephen King så vill jag även påminna om att The Mist faktiskt inte var så förbannat dålig som jag upplever att filmer baserade på Stephen Kings berättelser brukar vara. Jag älskar nämligen det spel mellan människor som filmerna brukar rymma emellan de totalt oläskiga delarna om monster av alla de slag. Om man silade hans filmer hade det kunnat bli en oöverträffat skrämmande berättelse om de obehagliga sidor som människor kan visa i tryckande situationer. För, let's face it, människor är fan det läskigaste som finns. Det finns liksom inga gränser för vad vi kan ta oss för.

Nu har jag övertalat Petter att se på Ett fall för Frost, inte för att han var speciellt svårövertalad men det känns ändå som en seger. Det verkar trots allt bara vara jag i min ålder som uppskattar en riktigt mysig detektivserie. Midsommer Murders, Poirot, you name it - I love it!
Lisen

klockan är tre och jag har inte en tanke på att frosta av frysen

jag kom nyss hem. jag har tvättat bort smink och borstat tänderna. och rökt en halv cigarett, innan jag borstade tänderna alltså. så nu är jag fräsch och redo att krypa till kojs.
men så upptäckte jag en skugga i fönstret mittemot mig, på fjärde våningen. det är antagligen en möbel, jag har vinkat åt den men fick ingen respons. det är en möbel. den är otäck. godnatt!
liz.

nu skiter vi i det här och går och duschar,

och därmed basta!

who am i to blow against the wind

okej, jag fortfarande inte kan sova så det blir en lista till:

Lista över saker att göra från ca kl 00.00-06.00 (och längre framåt egentligen) när du bor med två andra och inte vill väcka någon, inklusive tips och förklaringar:
 • tvätta av smink (bör göras först, vattenkranen låter en del som bekant)
 • röka (se till att inte skrapa med stolen osv. i just det här hemmet är alltid fläkten igång så du behöver inte oroa dig för att du stör någon när du sätter igång den, för det kan du inte. du kan inte ens stänga av den.)
 • ligga ner och blunda (försöka sova alltså)
 • lyssna på jättetyst musik
 • surfa på internet, typ kolla bloggar (jättebra med bloggar för då knappar du inte så mycket på tangenterna, alltså extra bra med många bokmärkta bloggar. superbra med utländska bloggar också, de kan uppdateras mellan de aktuella klockslagen, inte så många svenska bloggare som är aktiva då.)
 • blogga lite, typ skriv listor (det tar lite tid och är halvkul så du blir kanske uttråkad och trött)
 • se en film (gärna en du sett femtielva gånger och lätt somnar till)
 • ligga ner och blunda (det kan vara värt ett försök till)
 • se en film du aldrig sett förut men som du har låga förväntningar på och inte är särskilt sugen att se egentligen (lätt att somna till en film du inte är intresserad av)
 • röka, och återigen: gör inga onödiga ljud, till exempel slå i en tå i en vägg eller så
 • ligga ner och blunda (tredje gången gillt kanske?)
 • borsta håret
 • bli deppig och skriva listor
what next? jag ska fundera på det medan jag ligger ner och blundar.sleepless in malmö, your little lizzy

The show must go on

Eftersom vi är människor och älskar listor, och jag har sömnsvårigheter kör vi en omgång till. Den här gången följer jag Navids råd till punkt (pun intended?) och pricka och skriver listor över hans förslagna ämnen.

Saker jag tycker om:
 • glass
 • tv-spel
 • film
 • sushi
 • öl
 • Idomin®Salva
Saker jag hatar:
 • grejen att ta sista toapappret utan att fylla på nytt
 • att mogi är rik och ful
 • att ha mens
Saker jag aldrig skulle våga berätta för folk att jag tänker:
 • jag är osäker på min sexualitet
 • jag önskar att jag blir överkörd en dag
 • jag kanske kan leva på kaffe och cigaretter
Saker jag önskar att andra människor gjorde:
 • Klicka för skogen varje dag
 • lyssna på Rikard Wolff
 • Inse den stora skillnaden mellan sms och ett samtal mellan fyra ögon
 • lära sig vara lite mera kristna
Saker jag önskar att mina föräldrar hade varnat mig för:
 • Män
 • Droger
 • Sex
Nu ska lisa gå och röka.

med vänlig hälsning från sofielundsvägen 8, tredje våningen

navid modiri har en blogg som jag gillar. i första inlägget tipsar han om att blogga och ger tips på hur man kan bygga upp sin blogg. ett tips är att skriva en list-blogg med motiveringen "Människor älskar listor!". Människor, here we go:

Lista över saker jag ska ta med från Öland nästa vecka:
 • böcker
 • fotfil
 • galgar
 • nagellack
 • kasettband
 • häftmassa
 • viktiga pärmen
 • trosor
 • pennor
 • björkporträttet
Lista över saker jag önskar mig och tycker känns mer viktigt än typ skor:
 • byrå
 • bokhylla
 • brödrost
 • marimekkoglasskål
 • xbox 360
Lista över saker jag tycker är bra med mitt rum:
 • det är så litet att det alltid är stökigt så jag behöver aldrig städa
 • TV:n är gammal och drar ut allt på höjden vilket gör alla som står upp långa och smala
 • det ligger längst bort från köket så röklukten sprider sig inte hit (tror jag)
 • jag kan se in på innergården, och se över hustaken så jag vet hur vädret är
 • det kostar 1500 pix i månaden
 • jag har en dörr som går att stänga (till skillnad från morgans)
 • jag tycker att mina gul-brun-orangea väggar har en fin färg
 • det är alltid kallt i fönstret så mitt vattenglas kan stå där superlänge utan att bli ljummet
Lista över saker jag planerar att göra imorgon (utan inbördes ordning):
 • gå till arbetsförmedlingen
 • ringa ulrik på folksam (lite för att jag gillar att fråga efter ulrik och utgå från att jag inte behöver säga hans efternamn)
 • spela final fantasy XII
 • köpa ägg och mjölk och cigaretter
 • slänga soporna för ingen annan kommer göra det
 • se en film eller två
 • bära upp gamla bäddmadrassen på vinden
Lista över saker jag tror att jag kommer göra imorgon:
 • spela final fantasy XII
 • köpa ägg och mjölk och cigaretter och glass
 • slänga soporna
 • se två filmer eller tre
Hihihihihiiii listor!!!!!!!!!


                                                                                        lista 2, lista 3 och lista 4
puss och kram/ lis(t)a

Min dag i listform

 • Frukost: ungsrostade mackor med ägg, samtidigt titta på Some kind of wonderful
 • Röka vid fläkten
 • Facebook och Poupeegirl (som kan dra åt helvete)
 • Ladda ner Photoshop (som inte fungerar)
 • Skriva lite halvfärdiga noveller
 • Ladda ner Photoshop igen (som inte heller fungerar)
 • Spela Okami
 • Titta på The number 23
 • Röka vid fläkten med morgan
 • Spela Okami
 • Skriva lite till
 • Skriva sms till Kille 85 (som jag inte planerar att skicka)
 • Ladda ner Photshop (som inte fungerar)
 • Röka vid fläkten när leo står och diskar
 • Läsa Elle och Demo
 • Läsa Morrgan och Klös
 • Mat: Snabbris och konserverade hela små champinjoner
 • Läsa bloggar (jag uppskattar mina bokmärkta bloggar till 45, idag läste jag mest Smaskigt fakta)
 • Röka vid fläkten
Och nu är klockan halv tolv, jag ska se Femte elementet som jag förhoppningsvis somnar till, annars blir det några bloggar till, och röka vid fläkten med morgan om han är på. Tänk så dagarna kan gå va!
yours truly, little sweet lizzy

living in an adult dream

Jag älskar förändringar, det ska helst ske så många som möjligt samma dag. Men eftersom jag själv inte är en särskild driftig person (även om jag säger något helt annat i mitt CV, man kan när man måste, right?) så brukar inte någonting förändras nämnvärt så ofta. Men lite har ju hänt sen jag tog studenten. Till exempel:
 • Jag är inte längre tvungen att umgås med mina gamla klasskompisar som jag innerst inne föraktar
 • Jag har varit i Barcelona och prövat mina vingar
 • Jag har flyttat hemifrån och kan röka när jag vill
 • Jag har flyttat hemifrån och får spela så mycket tv-spel jag vill
 • Kalmar är inte längre den närmsta stora staden, vilket gör mig alldeles varm i magen
 • Jag bor i en ny stad där jag känner typ fem personer
Sista punkten är lite klurig, för den låter inte alls bra, och jag är lite ensam här i Malmö och önskar kanske att jag hade fler vänner. Jag saknar en massa saker, typ förfest hos lisen, mario kart hemma hos mig, te hos matilda. Jag saknar annie och my och emma och ida och jonna och alla som jag tycker om att hänga med och dricka öl med. etc, MEN jag är nöjd för att det har skett en förändring. Jag tycker det känns rätt bra att ha lämnat saker jag tycker om hemma. Kill your darlings liksom. På riktigt.

Min hjärna knullar ibland med mig när jag vaknar och den lurar mig att tro att jag är i Gårdby och att jag ska upp för att ta bussen till skolan. Det är så jävla otäckt.

Jag tänker alltså inte ta ett djupt andetag och önska att tiden ska ta ett stort hopp bakåt, för det är det sista jag vill. Även om jag saknar dig lisen. 'CAUSE I DO!!!!
/lizzy in skåne

I will go to hell and stay where I belong

Jag hatar verkligen förändringar, de är liksom aldrig på min sida. Man kan inte lita på dem när de inte är konstanta utan bara knullar med min hjärna. Jag har nog ofta sett mig som en person som är öppen förändring och som gärna testar nya möjligheter men det måste vara den största lögn jag försökt leva ut.

Nu efter snart ett år börjar jag inse att gymnasiet ÄR slut men jag är fortfarande inte så säker på ifall jag kan tycka om det inom en överskådlig framtid och när jag väl börjar förstå det här får jag nya insikter om saker som bara vägrar stanna som de är. Jag kanske aldrig mer får dricka vin/sprit/öl och röka i Mikas lägenhet igen! Mitt favorittillhåll i snart två år där alla typer av skitsnack och alkoholsorter är tillåtna, måste jag nu ta farväl av de blommiga tapeterna och får jag aldrig laga den trasiga ljuslyktan på balkongen? Sånt här stör mig. Ska det vara så förbannat svårt att bara hålla lite på traditionerna?

Så om vi alla bara tar ett djupt andetag och önskar att tiden ska ta ett stort hopp bakåt tror jag nog att det kommer att lyckas!
Konservativa hälsningar från konserv-Lisen

I'm not so sure the world deserves you

Det har kommit snö hit till Göteborg nu också märkte jag när jag väl tragglat mig upp ur sängen (jag tragglade mig ner igen en stund senare). Jag tänker inte skriva något om snön egentligen. Den är ganska ful, täcker inte helt och hållet upp marken men bidrar defintivt till att förminska färgskalan på den lilla bit av världen som jag ser utanför fönstren. Om ett par dagar kommer den vara äckligt slask och innan dess är dess största förtjänst bara att det blir en ynka gnutta ljusare ute. Tur att jag köpte mördarkängor i år och faktiskt kan gå utomhus utan att snön kommer åt mig, trots att de tar mig tio minuter att få på och av och att de är så stora att jag fastnar på ställen där jag missbedömt storleken på skorna.

Jag har varit här i fem dagar nu, Kobbegården det vill säga, och jag får väl påstå att min tillvaro inte har förändrats så mycket av miljöombytet. Känslan av att saker och ting vore bättre på andra platser är återkommande oavsett var jag befinner mig, men det betyder inte att jag inte trivs här. Lägenheten är fin och balkongen står endast mig till förfogande (och en låda potatis, men de kommer nog att frysa sönder nu) och filmfestivalen närmar sig. Igår var jag med Petter och Kasper på filmquiz på Respekt på Järntorget och sedan gick vi för att hämta festivalkataloger på Draken. De bjöd på lite sötsaker och vi proppade i oss nog för att överleva utan kvällsmat och frukost. Det kändes lite lyxigt, nästan så att jag tänkte mig att vi skulle få ett glas champagne och en goody bag men de hade inte ens kaffe i kaffebehållarna. Det var te. Wack.

varma hälsningar från lisen!

RSS 2.0