alla talar om dig


O gillar inte håkan hellström, men han gillar bob dylan. så typiskt.
/lisa

jag spelar en snäll tönt

igår satt jag hemma hos O (åh jag har längtat efter att döpa någon till första bokstaven i namnet i den sanna bloggandan! nu har jag gjort det, han heter O.) och såg på tv och drack te. vi såg dokumentären om monstret fritzl och så gordon ramseys program, jag mådde som en prins, eller prinsessa. jag fick lite klappar och kramar och pussar och jag fick ge lite klappar och kramar och pussar. och så fick jag mer te. det kändes så bra, fast jag var nykter.

sen imorse så klantade jag mig som inihelvete och missade att jag skulle till arbesförmedlingen och få papper påskrivna så jag kan få bidrag. sprang from O (hihihihihi, O!) längs ystadsgatan och hem och in i mitt rum, kollade vilken tid jag skulle vara på arbetsförmedlingen; klockan tolv. klockan var fem över. jag började nästan gråta och ringde en jäkla massa nummer och en timme senare får jag veta att det är lugnt. så jag traskar bort till kungsgatan och får mina papper påskrivna, jag köper två frimärken och nu väntar jag bara på mina pengar. två veckor cirkus. det ska bli Gött. cash is king.

ikväll kanske jag får middag. idag har jag druckit en kopp te och ätit en chokladkaka. det skulle vara gott med mat. Åh, mat.
lisa

konsekvenserna?


Shit! jag lider av dofthallucinationer! varför då?
lisa


everybody are laughing

cirka 60 bloggar ligger i min bokmärkeslista. kategorierna är: Bloggar som måste läsas, Bloggar som är som bloggar brukar vara, Bloggare med fina kläder och Bloggare som skriver lite. Sen tillkommer ju foto-bloggar och inspirationsbloggar och sånt, det blir väl 80 allt som allt kanske. ett väldigt litet antal av dessa 80 intresserar mig på riktigt, kanske två eller fem. Den ena är underbaraclara som jag verkligen beundrar. Den andra råkar tillhöra min brors vän, och det känns lite konstigt. jag är så himla nervös över att jag ska få träffa henne någon dag, jag kan knappt bärga mig. någon gång måste jag ju möta henne. hon verkar så fin och spännande och snäll. Jag tror inte att jag ska berätta att jag följer hennes liv. jag tror att hennes blogg är till för hennes vänner, och jag är ju inte hennes vän. eller är jag det? åh, jag kanske är hennes vän!

Nu ska jag gå hem till jesper och molly och se om de vill bjuda mig på kaffe. det är mindre än 56 timmar kvar tills jag kan få tillbaka min jacka och min nyckel till lägenheten. 55 timmar och en halvtimme.
lisa

shall we figure out who's right or can we have a pillow fight?Diverse unpleasantness
gather around our bed
like pigeons 'round a park bench clamoring to be fed.
Let us kill all these rats with wings
by feeding them poisoned bread.

/LISEN

I know if you'd only go slow, you would see what it means to be making the scene with me

(random berlinbilder)
Jag går från att inte ha jobbat på en evighet till att arbeta häcken av mig. tre dagar straight, impressing säger jag. lördagkvällen är också dedikerad till arbete nu, man vet aldrig var man har mig. nobody labels me, lix.
/LISEN

tips is nice

Lisa keeps on tipsar:
(just det här vet jag att lisen gillar också. hon spelade det innan mig. niotillfem har också spelat det...)SAMOROST 1
SAMOROST 2/ Lisa "tips" Örtman
som vill känns sig delaktigthe trouble i've been looking for

Jag skulle kunna skriva om Prag eller Berlin, kanske något om kärlek eller framtidsplaner. Fast såklart tänker jag inte göra det utan istället tänker jag tala illa om mina medmänniskor, på grund av en usel kafferast på mitt städjobb. Där satt jag och åt min torra macka som jag sköljde ner med vatten och försökte samtidigt le intresserat åt kvinnornas konversation (jag hörde knappt något) för att de inte direkt skulle avfärda mig som tråkig och vägra att i fortsättningen luncha med mig. Jag har med andra ord ingen lust att bli utsatt för vuxenmobbning. Har hört att det ska förekomma på jobb.

I alla fall, helt naturligt med tanke på att jag inte hänger med i deras konversation, börjar jag kolla runt lite i den lilla källarskrubben vi sitter i. De har satt upp lite roliga bilder och utskrifter på väggarna, jag ser bland annat det gamla "glöm för helvette inte mössan"-skämtet som jag skrattade åt när jag såg det första gången (till min ursäkt var jag runt tio) och strax under satt den lappen som jag under resten av halvtimmen inte kunde slita blicken ifrån. Det är alltså en skämtteckning med en bild av en jägare som man ser snett bakifrån, han ligger lite halvt på knä med rumpan i vädret och tänker: Lie still and don't move and the bear won't hurt you they say. Och sen kan man väl säga att han har blivit assfucked. han har som ett stort jävla hål där hans ändtarm ska vara, som en tunnel i hans kropp med en diameter på kanske en halvmeter. Till höger om jägaren kan man se björnen gå iväg och röka en eftersexet-cigarett, mellan björnen i frågas ben släpar en kuk i marken och den är lika bred som hålet i mannen och antagligen lika lång som mannen (svårt att avgöra i tecknat tillstånd).

Conclusion #1: Björnen har kört jägaren i pruttis. Conclusion #2: Björnen har stor snopp.
Men jag fick liksom ingen skrattreaktion av den här bilden, först tänkte jag att jag är pryd och inte tycker att våltäkt kan vara ett roligt skämt men jag har skrattat åt mycket värre saker än att en björn sodomiserar en medelålders vit man i medelklassen. Jag blev självklart tvungen att analysera hela bilden medan jag satt där. Jägaren säger att man alltid får höra att man ska ligga still när man ser en björn, det har väl de flesta hört flera gånger, och när han ligger still blir han våldtagen. Brukar björnar försöka ligga med saker som ligger still? Jag är ingen björnexpert men jag tror att de nöjer sig rätt hårt med björnhonorna och kanske i värsta fall björnbarnen och björnherrarna. Var det ett roligt skämt för att björnar har stora snoppar? Det är jag säker på att de inte alls har! Jag har sett björnar massa gånger på film och inte en enda gång har jag sett deras pillefjongar (enligt bilden är det ju ingen pillefjong heller utan en massive cock). Var det roligt för att björnen rökte? Var det kul att björnen "fucked him right back"? Var det alltså som en illustration till den gamla hitten som den där tjejen gjorde som bland annat gick "all of those times you thought you broke my back, well guess what, you're sex was whack".

Beats me. Säg till om ni tyckte att det verkade kul.
/LISEN

Love me less but love me a long time


jag har sett  så mycket bra film på sistone, mest japanskt, men inatt blev det franskt. jag önskar att jag kunde skriva recensioner men jag blev av med den lilla analytiska förmåga jag hade när jag tog studenten. nu är jag arbetslös och dum i huvudet men gillar fortfarande bra film;


puss och kram/ lisaover and over and over and over

Nu ligger jag här. På rygg. I sängen. Och blundar. Fan vad tråkigt det är. Hungrig är jag också. Jag vill sova. Surt sa Lisa om rönnbären.

varje hårstrå på ditt huvud har jag räknat
sov gott önskar lisa

This is not a love song


Waltz with Bashir, som jag såklart såg på göteborgs filmfestival (en annan har ju lite näsa för kommande klassiker..), hade med en låt i en scen. Eller ett par scener kanske, jag minns inte riktigt. I alla fall så youtubade jag lite nu. Borde ni också göra. Fan vilken härligt löjlig åttitalsvideo det var (PIL (dubbelparentes: Public Image Ltd.) - This is not a love song). Förresten gick intervjun bra. Jag blev befordrad till chef dirr, såklart, man e ju charmknutte liksom.
/LISEN

...Slide

Jag har arbetsintervju imorgon, klockan elva. vi får la hoppas att jag inte råkar ta fel på timme och dag och sånt där som jag kan göra ibland. men elva är ju ganska lätt att komma ihåg, det är mer när det är fler siffror inblandade som jag blir förvirrad. nåja, det är såklart ett skitjobb men det skulle i alla fall innebära att jag fick träffa människor vilket gör det direkt bättre än typ allt jag testat hittills. nu undrar jag mest bara vilken inställning jag borde ha, ska jag överge min gamla fina "det kommer ändå skita sig så inbilla dig inget"-inställning och go for den betydligt mer irriterande inställningen om att det kommer att gå makalöst smidigt.
Vi får väl se helt enkelt, om jag serverar bord på krögers i sommar har allt gått som smort smör (eller åt helvette beroende på hur jobbet i realitet faktiskt är). eftersom jag inte har någon riktig erfarenhet av att servera så borde jag nog ta och kika i mitt mail om jag skrev att jag hade det eller inte. haha, det är roligt när man söker massa jobb och inte har den blekaste om vad för vita lögner man dragit.
Nu börjar det dra ihop sig till den sista maskinen, ljus 40, sen kan jag slappna av./lisen

I'll be kissing my laundry wishing it was you


Nackdelen (den enda, förutom att det ibland svider i ögona) med att röka inomhus är att ens kläder luktar så att man vill kräkas och börja leva ett sportigt och nyttigt liv. Till och med mina underbyxor luktar som om de kommer att sprida lungcancer all världens väg. Så jag tänkte lägga till att dagens syssla är att tvätta och att allvarligt överväga att ge mina lungsäckar en väl förtjänad paus, så här mycket har jag inte rökt sen arvika. Om ens då, det var ju så jäkla varmt och cigaretter smakar bäst nånstans runt 10-15 graders värme. Fast fyfan vad jag måste erkänna att det är hårt just nu, igår vid den här tiden hade jag rökt tre stycken och idag inte den minsta lilla, mina händer skakar lite om vi säger så. Men sen slår det mig också att jag faktiskt bara har en cigarett kvar och noll pengar till nya, och den siste vill jag faktiskt ha till ett finare tillfälle./LISEN

I've been kissing my mirror wishing it was you

Efter ungefär ett dygn i Kalmar känns det inte som om jag någonsin lämnat mitt hus, nu börjar ytterligare en period av ångest inför framtiden. Skönt att jag ska avstyra det med en resa till Berlin snart. Prag var vackert, som förväntat, men (icke förväntat) en förbaskat svår stad att bli packad i. Självklart säljer var och varannan affär vin, öl och sprit men att bli full på en krog var nästan omöjligt, sanna mina ord. De dricker för fan folköl! Här åker man till en av världens största ölstäder och får reda på att de dricker det för att det är gott. Den starkaste ölen vi någonsin stötte på har jag för mig låg på 4,7, och för att få en öl som låg på över tre procent så var man tvungen att fråga servitrisen som för övrigt oftast inte fattade vad man menade. Lagom kul att försöka förklara för någon att man är så pass svag i nerverna att man behöver en lätt salongsberusning för att runda av det värsta.
För att ligga på den säkra sidan började vi dricka drinkar ute, tankegångarna gick som så att i en drink vet man vad man får, men de blandade snålt med sprit. Av någon anledning fick man inte bli full på prags pubar, vilket leder till följdfrågan: Hur kunde vår hyresvärd då alltid vara så packad? Vår tolk Natali svarade att Miss Jindra blev packad på en folköl och en beherovka. Där med drar vi slutsatsen att miss Jindra inte är en stark kvinna, min tankegång får vatten på kvarnen av att hon bara lämnade sitt rum när det var dags att get drunk. Hon gick seriöst på toan två gånger under mina nio dagar i Prag./LISEN

sanningen:

Det slog mig precis att jag borde berätta varför bloggadressen är tingle. Det var ju så att någon gång i början av 2007 startade jag en blogg (den här bloggen). jag la upp lite outfitsbilder och skrev om skor jag ville köpa på asos.com. Efter några inlägg kände jag mig astöntig och raderade allihopa. Nu minns jag inte exakt hur det gick till, men på något vis bjöd jag väl in lisen att skriva med mig, och då skapade vi inte någon ny blogg, utan vi tog den här.


Det här är Tingle. Han är en karaktär i Zelda-serien och dök upp första gången i Majoras Mask som kom ut 2000.
Han är en kort och knubbig man i 35-årsåldern. Han går alltid klädd i en grön catsuit och små röda kalsonger. klockan han har runt halsen står konstant på klockan fyra. En gång fick han en förbannelse kastad på sig av Uncle Rupee, och nu måste han ha rupees (pengar) för att leva. Hans största intressen är kartor och skogsféer, och rupees.
Han är väldigt förtjust i Link (huvudkaraktären i Zelda-spelen) och hjälper gärna till, men han tar ofta ganska feta avgifter för sina tjänster.
Han har en liten ramsa som han använder lite då och då, till exempel i the Wind Waker när han dechiffrerar kartor:
"Tingle, tingle, kooloo-Limpah!" och så kanske han snurrar runt ett varv, det är väldigt gulligt.

I det senaste Zelda-spelet, Twilight Princess, fick han inte vara med. Jag har läst att orsaken var att "några amerikaner inte gillade karaktären". Stackars tjocka, ensamma Tingle.Eyesight to the blind

Idag har jag suttit i flera timmar och jobbat på att piffa upp min poupeegirl. det har gått sådär. grejen är att man ska ladda upp bilder på kläder och smycken och sånt, men jag har ju ingen digitalkamera så jag har tagit foton på mina nagellack med webcamen nu. det blir inte så fint. och så tittar jag igenom alla bilder på datorn för att se om jag kan klippa ut kläder från foton och posta dem, det blir inte heller så fint. men nöden har ingen lag. det är massa limited edition-grejer ute på poupeegirl nu och dom måste jag ju ha. och då måste jag posta fula foton.

I alla fall, eftersom lisen inte är hemma och kan blogga, och jag uppenbarligen inte är så bra på att uppdatera, så kommer tre tipslistor från mig här, med tre länkar i varje, så alla våra läsare har att göra när det inte finns något att hämta här hos oss på Tingle/The best poet always loses: (alla sidor öppnas i nytt fönster)

Bloggar som kan underhålla ett bra tag:
365 saker är Navid Modiris piffiga blogg, hittils har han skrivit om 61 saker du kan göra.
Smaskigt fakta! skrivs av Sara som är lite knäpp och sjukt rolig ibland. där finns det mycket att titta på, särskilt om du inte besökt henne innan.
HELLO TIGER är min.. hjälte, typ. hon är så himla pysslig och hittar så mycket fint. skulle jag få välja en enda blogg att läsa skulle det bli hennes, om det ingick att få gå in på alla sidor hon länkar till också då.

Om du mest vill titta på bilder:
fashiontoast är den snyggaste jävla californiatjejen jag vet. hon har en chanelryggsäck. chanelryggsäck!
Le Smoking har jag väl länkat till förut. Tål att länkas till igen.
Saliv och törst har många fina saker man kan titta på.

andra sidor jag tycker om att spendera lite/mycket tid på:
I love you more than blank
Cute overload
Lisa Bengtsson


och ICKE ATT FÖRGLÖMMA! riktig kille är lika rolig nu som för flera år sen då den faktiskt uppdaterades.

Så. och nu har jag räknat med att ni kan adresserna till Sartorialist, cobrasnake, facehunter och det gänget. jag räknar kenza, niotillfem och blondinbella dit också. pro anabloggarna länkar jag inte till heller, för lisen kan dom där mycket bättre.
yours truly, lisa

if I could have a second skin

Hej bloggen. förlåt för att jag har försummat dig.
idag är det söndag. idag är jag megabakis. Kvällen började sent igår, klockan tolv drog molly och jag iväg. så satte vi oss och hällde i oss fem öl ganska snabbt. molly bjöd, as always. och när jag blir bjuden på öl sådär, då tänker jag ju inte på att jag bara har ätit en äggmacka och litet gröt under dagen. så jag blev supermegafull på ett ganska tråkigt sätt. vi hamnade på en efterfest med jättetrevliga människor såvitt jag kunde märka. när jag satt där kom jag på att jag hade varit där förut, det var roligt. Men i alla fall, jag mådde pyton. så jag gick hem och stekte två ägg, rostade mackor i ugnen och stekte lite potatis när jag inte blev mätt av äggmackorna. tittade på simpsons och somnade vid fem kanske. idag känner jag mig tråkig, jag önskar att jag hade varit rolig igår. innan nästa utgång ska jag se till att bjuda hem mig till något av syskonen och äta mat.
ikväll ska jag äta lax hos jesper och molly, till exempel. men ikväll ska jag inte gå ut.

Nu vågar jag inte skriva mer för jag tror att min dator kollapsar alldeles strax. den känns lite överhettad. men det var roligt att höras igen, bloggen. c ya again soon.
/ lisamen jag har i alla fall tjusiga naglar.

RSS 2.0